Warberg IBF besegrade FBC Partille med 4–1 i B15-finalen

Varberg firar segern 4–1-segern mot Partille med guldhattar.

Svenska Warberg IBF ställdes mot sina svenska landsmän i FBC Partille i B15-finalen. En final som Warberg gick segrande ur efter en 4–1-seger.

De bägge lagen var obesegrade innan matchen och båda hade vunnit alla sju matcher fram till finalmatchen – men det var det Warberg som gick segrande ur finalen. Matchen började böljande med chanser uppradade åt bägge hållen, men det var Warberg IBF som tog ledningen i matchen. Warbergs Olle Kollberg fick bollen högt upp i banan och kunde vackert runda målvakten för att placera in den i nätmaskorna. Men bara sekunder in i spelet efter efterföljande tekning kunde Partille kvittera genom Emil Fant. Men det blev svar på tal när Albin Wedin återigen gav ledningen till Warbergs IBF. Därefter kunde Olle Kollberg utöka ledningen till 3–1 med sitt andra mål för dagen.
– Jag saknar ord – den här segern var helt fantastisk. Vi kom hit som underdogs och får möta Partille i finalen, ett lag som vi vet är väldigt bra – jag är så glad över att vi vann mot dem, säger Olle Kollberg som utsågs till matchens lirare.

I den andra halvleken spelade Partille för att reducera till 3–2 och pressade ner Warberg i större delen av den andra halvleken. Warberg spelade på säkerhet och hotade flera gånger om i omställningsspelet.
– Vi är bra på att försvara oss och vi kämpade på hela vägen till slutet. Jag var så stressad, allt jag kunde tänka på var snälla målvakt, släpp inte in något mål, säger Olle Kollberg.
När Partille tog ut sin målvakt kunde emellertid Warberg sätta det sista målet för dagen i 4–1-segern i öppen kasse, ett mål som fastställde slutresultatet.