Vinst mot grannationen – nu siktar de på guld

Tjeckiska FbC Hradec Králové mötte slovakiska Snipers Bratislava i en tempofylld match under lördagen. Åskådarna bjöds på snygga mål från båda lagen och nu siktar tjeckerna på guld.

Under lördagseftermiddag märktes det tydligt att årets Gothia Innebandy Cup slår rekord i antalet deltagande nationer. Då slovakiska Snipers Bratislava ställdes mot tjeckiska FbC Hradec Králové i B16 grupp 6.

Det var en match som bjöd på högt tempo och snygga mål. FbC Hradec Králové satte gasen i botten direkt och tog snabbt en 0–3 ledning. Trots att de bara släppte in ett mål under första perioden och ledde med 1–3 var Daniel Kríz inte riktigt nöjd.

– Första perioden var inte så bra, andra blev mycket bättre. Då pratade vi mer, gjorde rätt saker på plan och gjorde fler mål, säger han.

Och fler mål blev det verkligen.

Första minuten av andra perioden bjöd på tre mål. Två mål för FbC Hradec Králové och ett för Snipers Bratislava. Men närmre än 2–5 kom aldrig det slovakiska laget.

Tjeckerna trummade på och hade full koll på matchen. Slutresultatet blev 3–8 till FbC Hradec Králové.

– Förr var de slovakiska lagen inte jättebra på innebandy. Men sporten har växt där de senaste åren så nu är det tuffare matcher, säger Daniel Kríz.

Daniel Kríz, till höger, med lagkamraten Filip Cáp, till vänster, efter vinsten mot Snipers Bratislava.

I och med segern går laget obesegrade genom gruppen och tar sin till A-slutspel. Där har de ett tydligt mål – ta sig till final.

– Det kommer bli tufft, de svenska lagen är bra, men vi har ett bra lag. Det är vår dröm att vinna turneringen och ibland går drömmar i uppfyllelse, säger Daniel Kríz.

I morgon, söndag, drar slutspelet i gång och då väntar åttondelsfinal för laget mot tvåan i grupp 2.