Umgänget med laget är nummer ett

FBC Kalmarsund är en rutinerad klubb i Gothia-sammanhang. Det märktes inte minst i deras B14-lag, där fanns både spelare och tränare som varit med förr. De lockas särskilt av allt runtomkring matcherna.

Samuel Axflo, 14, spelar i FBC Kalmarsund. I år spelade han Gothia Innebandy Cup för tredje gången. En turnering som han förknippar med häng i klassrum. 

– Det roligaste med att spela Gothia är att hänga med laget. I år tog vi med en tv till klassrummet så vi kunde spela Fifa, säger han.

Första gången han spelade turneringen var 2018. Men det bästa minnet är från 2019, när de avancerade till kvartsfinal.

– Matchen avgjordes på straffar. I den sista straffen satte sig motståndarens målvakt på bollen och trodde att han hade räddat. Han reste sig upp snabbt och började fira, men då rullade bollen in i mål och vi vann matchen, minns han.

FBC Kalmarsund håller vanligtvis till både i Färjestaden på Öland och i Kalmar. Föreningen har deltagit i Gothia Innebandy Cup många gånger. Föreningen startade som ett samarbete mellan olika klubbar i runt Kalmar. 
En som var med innan det blev FBC Kalmarsund är Viktor Johansson, 21. Han är tränare för det B14-lag som deltog i år och har varit det under alla de tre turneringar som laget varit med i. När han var tolv år gammal så spelade han själv Gothia med dåvarande Färjestaden IBK.

– I år bor vi på Katrinelundsskolan, i samma korridor som jag bodde i när jag var här och spelade, säger han.

För honom är Gothia Innebandy Cup mycket mer än bara innebandy. 

– Det är en speciell känsla, både jag och grabbarna älskar cupen. Här får vi möta massvis med lag som vi inte får möta annars, till exempel lag från Tjeckien, säger Viktor.

Under årets turnering märktes det att det inte bara var spelarna som var rutinerade. Laget hade stort stöd på läktaren och publiken hade med sig både klappor och trumma.

– Vi hör dem bra, det är mer känsla att spela här än hemma, säger Viktor Johansson.

2019 tog de sig alltså till kvartsfinal i A-slutspelet. Årets turnering tog tyvärr stopp i A-slutspelets första matche. De förlorade mot Partille IBS. Ett lag som sedan gick vidare och vann hela turneringen. 
Men vem vet, kanske får vi se FBC Kalmarsund ta revansch 2021.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy