UHC Uster från Schweiz: "En fantastisk upplevelse"

UHC Uster reser från Schweiz för att delta i Gothia Innebandy Cup 2023.

UHC Uster kommer från Uster, strax utanför Zürich. I januari åker B18-laget till Göteborg för att delta i Gothia Innebandy Cup. De kan inte vänta på att få komma hit och spela.
– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse för alla deltagare, säger ledaren Markus Schneebeli.

Kan du berätta lite om ditt lag HFC Uster?
– Vi har ett fantastiskt lag som spelar i den lägsta ligan i Schweiz i åldern 16/17 år. Vår styrka är att vi kan inkludera alla personer, oavsett vilka egenskaper de har, i laget och integrera dem. Jag tycker också att vi alltid är ambitiösa.

Har du deltagit i Gothia Innebandy Cup tidigare?
– Vi ville åka förra året men kunde inte komma på grund av restriktioner och avbokningar. Men vi använde våra fortfarande giltiga flygbiljetter och åkte till Göteborg i våras och kunde, tack vare vår vän Joachim, spela en privat turnering med några lag runt om i staden, vilket var en fantastisk upplevelse.

Varför har ni valt att medverka i Gothia Innebandy Cup 2023?
– Vårt lag är ett gäng fantastiska människor som älskar att spela innebandy och vi älskar att tävla i turneringar. Några av oss har erfarenheter från Prag, men Göteborg är den bästa turneringen för vårt utbildningsschema.

Hur tror du att turneringen i januari kommer att bli?
– Självklart en fantastisk upplevelse för alla deltagare. Jag ser fram emot turneringen.

Vad ser du mest fram emot?
– Spänningen inför och spänningen under matcherna.

Vad tycker du om Göteborg som stad?
– Jag älskar Göteborg, eftersom vi åker förbi vartannat år på vår semester i Norge - min fru är halvnorsk - och varje gång stannar vi till och njuter av stadskärnan. Jag älskade också upplevelsen under våren när vi hade lite ledigt och kunde promenera runt i staden, säger Markus Schneebeli.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy