UHC Uster från Schweiz återvänder till Göteborg – stärkta av årets turnering

I Gothia Innebandy Cup 2023 deltog 411 lag från sex länder. UHC Uster var då det enda laget från Schweiz.

I januari återvänder schweizarna till Göteborg för att delta i turneringens B18-kategori.
 – Det var en fantastisk upplevelse, säger lagledaren Markus Schneebeli.
 
UHC Uster kommer från Uster, beläget strax utanför Zürich. I deras förening är alla välkomna oavsett innebandyerfarenhet.
 – Vår styrka är att vi kan inkludera alla personer, oavsett vilka egenskaper de har, i laget och integrera dem. Vi försöker dessutom alltid vara ambitiösa, säger Markus Schneebeli.
I januari debuterade föreningen i Gothia Innebandy Cup med sitt B17-lag. De spelade åtta matcher, tog poäng i två och gjorde 15 mål. Talangerna Noah Trachsel och Jannis Feldmann gjorde sex mål vardera. 
– Det var en fantastisk upplevelse med långa dagar och intensiva matcher. Jag gillar atmosfären i internationella turneringar med massor av, för oss, okända motståndare och spel på olika planer. Vi gillade också domarnas fantastiska jobb och icke att förglömma – den fantastiska personal som organiserade evenemanget och som alltid var hjälpsam och vänlig.
 
 UHC Uster har haft stor nytta av sitt deltagande i turneringen genom att ta med sig erfarenheterna tillbaka till Schweiz.
– Vi lärde oss hur vi ska kunna bättre ska kunna anpassa oss till andra typer av innebandy än den som spelas i Schweiz. Turneringen var också bra för lagsammanhållningen. Gothia Innebandy Cup är en turnering och upplevelse som vi delar tillsammans som lag, säger Markus Schneebeli.
 Så när anmälan öppnade i våras var laget inte sena att skicka in ytterligare en anmälan för nästkommande turnering.
– Spelarna ville vara med igen. Vi vill naturligtvis bli bättre och använda erfarenheten från förra gången. Sedan är Göteborg en fantastisk stad. Vi gillar verkligen närheten till havet och den vackra, gamla stan.

Trots UHC Usters fullspäckade schema var det en självklart att anmäla sig till Gothia Innebandy Cup 2024 – för som det är i dag kan ingenting stå i vägen för klubbens deltagande i turneringen.
 – Det är inte lätt att komma till Göteborg på grund av det tajta spelschemat i de schweiziska ligorna. Förra året spelade vi sista matchen under lördagen, flög tillbaka söndag morgon och spelade en mästerskapsomgång samma eftermiddag.
 Intresset för innebandy är stort i Schweiz men hittills är bara UHC Uster anmälda till Gothia Innebandy Cup. Markus Schneebeli uppmanar andra schweiziska klubbar att fylla i sin anmälan till turneringen.
– Jag är säker på att deltagandet i Gothia Innebandy Cup gör laget bättre på och utanför planen, säger lagledaren.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy