Tufft och intensivt svenskmöte i G16-kvartsfinalen: ”Slutspelet är det roligaste”

Jönköpings IK älskar att spela slutspel i Gothia Innebandy Cup.

G16-kvartsfinalen mellan Jönköpings IK och FBC Lerum i Valhalla blev en väldigt jämn historia som levde ända in i slutsekunderna.
– Det är så mycket känslor. Slutspelet är det roligaste med Gothia Innebandy Cup, säger Jönköpings IK:s lagkapten Filippa Leo.

Första kvarten var väldigt tajt och jämn. Först efter 17 minuter spräcktes nollan. Då var det Felicia Nilsson som med ett utmärkt skott gav Jönköpings IK ledningen. 1-0 stod sig perioden ut. Direkt när andra perioden drog igång stänkte Filippa Hellström in 2-0 till Jönköpings IK. Men FBC Lerum gav absolut inte upp. Tvärtom reducerade dem genom Anna Willsund och skapade stor dramatik under slutminuterna. Lägen saknades inte för något av lagen, men Jönköpings IK kunde hålla undan och vinna kvartsfinalen med 2-1. Därmed är de klara för semifinal i Gothia Innebandy Cup. Lagkaptenen Filippa Leo är stolt över sitt lag.
– Det var riktigt gött att vi kunde hålla i ledningen på slutet. Det var en jättetuff match. De hade bra press och det var svårt att komma igenom dem. Det känns riktigt bra nu, säger 15-åringen.

Hon är imponerad av standarden som turneringen håller, framförallt nu i slutspelet.
– Det är roligt att så många lag från olika länder är med och att det är en hög kvalité på lagen. Det är så sjukt roligt att spela slutspel, det är det roligaste med Gothia Innebandy Cup. Det är vinna eller försvinna. Det är så mycket känslor. Det är så roligt att vinna matcher, säger Filippa Leo.
Förra gången hon var med blev det respass i åttondelsfinalen. I år har de toppat det med att nå semifinal.
– Jag tror att vi kan gå hela vägen. Vi har en bra känsla och bra stämning. Vi kämpar på bra tycker jag, säger talangen.
Jönköpingstjejen trivs bra i Göteborg.
– Det är kul att bo här denna vecka. Det är en fin stad och det händer mycket, säger Filippa Leo.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy