Tränaren: ”Vi pratar alltid om Fair Play”

Celebrate The Game har introducerats i Gothia Innebandy Cup i samarbete med Länsförsäkringar.

Celebrate the Game är ett fairplay-projekt som Gothia Innebandy Cup driver tillsammans med Länsförsäkringar, för att skapa en bättre miljö och ett bättre klimat för alla, på och utanför planen. ”Coaches are volunteers” är ett av Celebrate the Games viktiga budskap.

Stefan Gustavsson är tränare för småländska Westerviks IBK. Hans lag har precis vunnit med 3–0 över IBK Kungälv i B15-serien.
Han gratulerar ungdomarna till segern men packar snabbt ihop de av lagets tillhörigheter som spelarna inte tar med sig.
– Många tror att det är tre timmar i veckan, när det är träning, som man är tränare. Men det är fler timmar än så. Samtidigt har jag själv spelat innebandy så jag tycker att det här är kul, säger Gustavsson. 

Spelargruppen har hållit ihop sedan de var 4–5 år och Gustavsson har varit med från början. I Tio år. Från starten till i dag. Ideellt.
– Jag brukar säga att ungdomarna är som tio procent ens egna söner, för det är de verkligen!
Och precis som om det vore hans egna söner är han väldigt mån om spelarna i laget. Utöver innebandyn är uppförande och Fair Play två delar som får ta stor plats i omklädningsrummet, på träningarna och så klart även under matcherna.
– Står jag och hetsar, gapar och skriker här nere blir grabbarna och föräldrarna på samma humör. Det är nästan vår viktigaste roll. Det är viktigt att vara en bra förebild både för grabbarna samt för publiken och föräldrarna. Det här är verkligen något vi pratar mycket om, säger tränaren.
Enligt Gustavsson har arbetet, och det kontinuerliga samtalet om uppförande och Fair Play, gett önskad effekt.
– Nu går grabbarna mycket och lugnar ner varandra. Det har vi också sagt, att det är ni som är på planen som behöver hjälpa varandra.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy