Tjeckiska Tatran Stresovice segrade: ”Känns fantastiskt”

Fyra tjeckiska lag var i semifinal i G16-kategorin. Bäst av de alla visade sig Tatran Stresovice vara, då de finalbesegrade Bulldogs Brno med 4-2.

Lagkaptenen Karolina Blahova gjorde det första målet i G16-finalen. Efter att hennes lag vunnit den välspelade och spännande finalen fick hon lyfta pokalen i Partille Arena.
– Det känns fantastiskt, säger den lyckliga lagkaptenen.

Efter en tajt inledning tog Tatran Stresovice ledningen i den heltjeckiska G16-finalen mot Bulldogs Brno. Karolina Blahova prickade in målet varpå stort jubel utbröt hos Tatran Stresovices spelare och ledare. Efter första perioden var ställningen 1-0. I andra perioden utjämnade Bulldogs Brno-spelaren Lota Najsrova till 1-1 och gjorde matchen ännu mer spännande. Men sedan var det Tatran Stresovice som återtog initiativet. Tack vare två mål av Barbora Berankova skaffade de sig en tvåmålsledning.

Bulldogs Brno reducerade genom Karolina Bartonkova och skapade rejäl nerv i matchen. Men Tatran Stresovice var starkast för dagen och därmed titulera sig mästare i Gothia Innebandy Cups G16-kategori efter att Katerina Horakova prickat in 4-2 i slutminuterna.
– Det känns fantastiskt att vi lyckades vinna och att vi lyckades göra mer mål än vad vi behövde göra. Vi var bra med bollen och allt känns jättebra, säger Karolina Blahova.

Att få lyfta en pokal efter en final hör inte till vanligheterna för henne.
– Det var första gången jag lyfte en pokal. Det kändes otroligt att få göra det. Segern betyder mycket. Det har varit en fantastisk turnering. Jag är glad över att vinna turneringen med det här laget, säger hon.
Nu väntar en rolig hemresa till Tjeckien.
– Vi kommer att fira under hela resan hem, lovar Karolina Blahova.