Tjeckiska lag laddar upp med att se Junior-VM tillsammans

FBC Ceska Lipa fick en jobbig start på turneringen med en lite väl lång resa till Göteborg. Men nu är B12-laget på plats och redo för sin första match i Gothia Innebandy Cup.

De laddar upp med att se semifinalen i Junior-VM i hockey mellan Tjeckien och Sverige på storbildsskärm på Torpaskolan ihop med andra tjecker.
– Vi är stora hockeyfans, säger Peter Kopecky, tränare för FBC Ceska Lipa.

De hade inte direkt den ultimata resan till Göteborg.
– Vi är väldigt trötta. Det har varit en lång resa hit. Det tog 22 timmar för oss att komma hit. Vi satt fast i trafiken i fem timmar på grund av en trafikolycka, så det tog tid att komma hit. Det känns bra att vara här nu. Det är en bra turnering.
Klockan 19.20 i kväll går B12-laget in i turneringen. De ställs mot det norska laget NOR 92 IBK.
– Vi är glada över att få komma hit och spela, säger Peter Kopecky.

De laddar upp med att se semifinalen i Junior-VM, som spelas i Göteborg, mellan Tjeckien och Sverige ihop med andra tjecker på Torpaskolan där de och ytterligare 15 tjeckiska lag bor under Gothia Innebandy Cup.
– Vi är stora hockeyfans. Jag själv är ett stort fan av Sparta Prag, så ja gillar spelare som kommer från den klubben. Vi gillar att kolla på hockey tillsammans. Jag tror att Tjeckien kommer att vinna över Sverige. Vi har bra spelare, som exempelvis lagkaptenen Jiri Kulich, säger tränaren.

Sammanlagt deltar 58 tjeckiska lag i Gothia Innebandy Cup i år. Med det är Tjeckien turneringens näst största nation.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy