Tjeckiens största talang någonsin spelar Gothia Innebandy Cup

Filip Langer beskrivs som den största talangen någonsin i tjeckisk innebandy. I januari kommer han till Gothia Innebandy Cup med sitt Tatran Střšovice för fjärde gången. – Mitt bästa minne är när vi vann mot Pixbo första året jag var med, säger han.

Filip Langer är bara 16 år men har redan debuterat i Tjeckiens A-landslag. Egentligen var han för ung men de fick dispens, vilket gjorde att han spelade sin första seniorlandskamp som 15-åring. Talangen har även hunnit med spel i SSL, med Pixbo Wallenstam, men är nu tillbaka i Tjeckien för att gå klart skolan.
Men hans fokus på att bli en framstående innebandyspelare står fast. Spelaren som beskrivs som Tjeckiens största talang någonsin, har en målsättning som sträcker sig längre än så.
– Det kanske stämmer, kanske inte men mitt mål är inte att vara den bästa talangen, utan att bli en så bra spelare att jag kan spela utomlands under en längre tid och att bli en landslagsspelare, säger han.
Och Filip Langer vet vad som krävs för att nå dit.
– Det kommer att ta lång tid för mig att jobba bort alla fel i mitt spel. Det krävs hårt arbete, svett och blod. Det handlar om att ge allt för innebandyn och att försöka förbättra mina svagheter.
Ett steg på den resan, går till Göteborg i januari för att för fjärde gången spela Gothia Innebandy Cup med sin klubb, Tatran Střšovice. Han har många fina minnen från turneringen.
– Det enda jag inte uppnått är att vinna turneringen. Men det handlar mer om att åka iväg med laget och vara tillsammans och att ha roligt under matcherna mot nytt motstånd.
Filip lyfter fram just det som det mest speciella med Gothia Innebandy Cup – att få möta utländskt motstånd. Svensk innebandy betyder något extra för honom.
– Man behöver inte många ord för att beskriva vad svensk innebandy betyder: det är världens bästa innebandy. Jag ser verkligen fram emot att återvända till Göteborg och Gothia Innebandy Cup i januari.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy