Black Angels har pokalen i sikte

62 lag från Tjeckien medverkar i Gothia Innebandy Cup 2023. Black Angels är ett av lagen med flest vinster.

G14-laget Black Angels spelar riktigt bra i turneringen. De vann sin grupp efter att ha kammat hem fyra vinster av fem möjliga. I dag går de in i A-slutspelet.
– Jag tror att vi kan vinna turneringen, säger kaptenen Beata Blasko.

Black Angels vann mot de svenska lagen FBC Lerum, Jönköpings IK, Sävsjö IBK och IBK Lund i gruppspelet och förlorade bara en match; mot Pixbo Wallenstam. De fick tolv poäng och vann gruppen, två poäng före Pixbo Wallenstam.
– Det är en riktigt bra turnering, eftersom vi får spela mot lag från andra länder. Det är det roligaste. Det känns bra och det är roligt. Vi njuter mycket av det. Vi kan också skaffa oss nya vänner från Sverige och andra länder här, säger spelaren Beata Blasko.

De gjorde 20 mål i gruppspelet. Beata är positiv inför starten av A-slutspelet. Klockan 15 i dag möter de svenska Ekängens IF/Linghems SK i Lexby Sporthall.
– Jag tror att vi kan vinna turneringen, för vi spelar bra. Vi står varandra väldigt nära, så vi kommer bra överens. Vi är också bra på att göra mål, säger Beata Blasko, som själv har gjort två mål i turneringen.
Hon är glad över att vara i Göteborg den här veckan.
– Jag gillar Göteborg. Det är en fin stad. Jag älskar att vara här, säger hon.
Lagkaptenen för Black Angels vill bli en professionell innebandyspelare.
– Jag tror att jag kan spela i högsta ligan i Tjeckien i framtiden, säger Beata Blasko.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy