Tatran Stresovice gick till final – med svensk-bekanting i laget

Tatran Stresovice tog sig till final i G16-klassen under lördagskvällen. Under turneringen har de haft svenskt stöd från läktarplats. Det finns en speciell anledning till det.

Under en månad under hösten bodde tjeckiskan Daniela Krizova i Umeå och spelade innebandy för Dalen. Nu har hon hjälpt sitt Tatran Stresovice att nå G16-finalen i Gothia Innebandy Cup.
– Mina tidigare lagkamrater i Dalen kom till en match och stöttade oss, säger Daniela Krizova.

Under lördagskvällen möttes Tatran Stresovice och FBC Liberec i en heltjeckisk G16-final i Prioritet Serneke Arena. Det sistnämnda laget tog ledningen men Tatran Stresovice vände på matchen och kunde vinna med siffrorna 3-1.
– Jag har en bra känsla. Vi ville vinna, så det känns bra att ha nått finalen. Jag tror att vi har en bra chans att vinna guldet, säger Daniela Krizova.
Även i den andra G16-finalen möttes två tjeckiska lag. Bulldogs Brno vann över IBK Hradec Kralove och blir således Tatran Stresovices motståndare i morgondagens final i Partille Arena. Hon är inte förvånad över att tjeckiska lag lyckas i Gothia Innebandy Cup.
– Tjeckien jobbar på rätt sätt med utveckling och producerar snabba och bra spelare, säger talangen, som var tillbaka på svensk mark.

Hon spelade nämligen innebandy i Sverige så sent som i höstas. 15-åringen spelade för Dalen och bodde i Sverige i en månad. Hon skaffade sig såväl svenska vänner som ny innebandykunskap.
– Några vänner hjälpte mig att få till ett utbyte och initierade allt. Det var roligt att spela i Sverige och en bra möjlighet för mig, säger Daniela Krizova.
Under Gothia Innebandy Cup återförenades hon med sina svenska vänner.
– Jag träffade laget jag spelade med i Dalen. Det var härligt att se dem igen. De kom till en match och stöttade oss, säger hon nöjt.
Hon håller tummarna för att hon får representera ett svenskt lag igen längre fram.
– Ja, jag hoppas att jag kommer att spela i Sverige igen. Det vore kul. Kanske i Dalen igen! säger hon med ett leende.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy