Systrarna Lindskog dömde final i Gothia Innebandy Cup

Linda och Sandra Lindskog älskade att vara domare i senaste upplagan, år 2020.

Systrarna Linda och Sandra Lindskog dömer ihop. I Gothia Innebandy Cup 2020 fick de förtroendet att döma en final tillsammans.
– Det var lite pirrigt såklart och ofantligt roligt, säger storasyster Linda.

Linda Lindskog är 34 år och bor i Göteborg. Just nu är hon föräldraledig. Annars jobbar hon som Software Business Analyst. Hon började döma under sin tid på innebandygymnasiet Hulebäck.
– Det ingick att gå en kurs där man fick lära sig reglerna. Det var Västsvenska Innebandyförbundet som höll i kursen och efteråt fick man frågan om man ville bli domare. Jag tackade ja, och jag visste inte då att man fick betalt, säger Linda Lindskog.
Hon dömer i dag på steg 3, det näst högsta steget inom distriktet, och hon har tidigare dömt för Svenska Innebandyförbundet.
– Det roligaste med att döma innebandy är att få arbeta med sitt ledarskap. Vi träffar så många olika individer och dessa ska vi leda genom en match där i stort sätt alla vill vinna!

Hon tyckte mycket om att döma Gothia Innebandy Cup 2020. Det slutade med att hon fick döma G17-finalen.
– Det var lite pirrigt såklart och ofantligt roligt. Man vill göra allt rätt, synas så lite som möjligt och samtidigt hålla goda relationer med spelare och ledare.
Finalen är givetvis ett starkt minne från turneringen.
– Men också att träffa domarkollegor från hela Sverige och nu även ett gäng som kommer utanför Sverige.
Hennes kortsiktiga mål med dömandet är att få döma SDF-SM eller Innebandyfesten. På ett mer långsiktigt plan vill hon bli förbundsdomare. Men först ser hon fram emot att skipa rättvisan på Gothia Innebandy Cup i januari.
– Självklart, det vill man inte missa, säger Linda Lindskog glatt.

Lillasyster Sandra är lika taggad.
– Jag siktar självklart på att vara med, säger 32-åringen.
Hon bor till skillnad från storasyster i Bollebygd. Hon är också föräldraledig. När hon inte är det arbetar hon som kundansvarig på ett kontor i Göteborg.
Sandra berättar om hur det gick till när hon blev domare:
– När jag första gången bestämde mig för att bli domare så var det för att min syster var domare och tyckte jag skulle testa det och för att få lite extrapengar under skoltiden. Då slutade jag efter bara något år, för att jag inte var redo. Ungefär tio år senare så ville jag utveckla mig själv och möjligheten att döma dök upp igen.
Hon trivs med att döma med systern och att döma generellt.
– Det roligaste är glädjen, sammanhållningen och den utveckling som man får när man är ute på planen, säger Sandra Lindskog.

Hon hade väldigt kul under Gothia Innebandy Cup 2020.
– Det var jätteroligt att få förtroendet att döma finalen. Självklart var det lite pirr i magen, men det var jätteroligt och två väldigt duktiga lag.
Hon lyfter fram flera glädjeämnen kring att jobba med Gothia Innebandy Cup.
– Det bästa med turneringen är att få se alla dessa drivna människor, bra matcher och sammanhållningen mellan domarna.
Precis som sin syster vill hon döma SDF-SM eller Innebandyfesten.
– På längre sikt hade det varit riktigt kul om man kan ta sig upp på förbundsnivå och döma, säger Sandra Lindskog.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy