Sveiva Innebandyklubb återvänder till GIC: "En av höjdpunkterna"

Sveiva Innebandyklubb från Norge kommer tillbaka till Gothia Innebandy Cup och Göteborg i januari 2024.

Sveiva Innebandyklubb grundandes 1994 och är en av Oslos största innebandyklubbar. Sveiva Innebandyklubbs spelare och ledare älskar Gothia Innebandy Cup.
– Detta är en av höjdpunkterna för vårt lag, säger Ellen Wilhelmsen, ledare för klubbens G14-lag.


Sveiva Innebandyklubb är baserad på toppen av Groruddalen, vilket är en dal i den nordöstra delen av Oslo. Klubben har spelare i många olika åldersgrupper, allt från unga juniorer till veteraner.
– Mottot är "Klubben med ett hjärta för alla" och vi är en av Oslos största klubbar och ett bra ställe att vara på, säger Ellen Wilhelmsen.

Hon berättar varför G14-laget valt att anmäla sig till Gothia Innebandy Cup i januari.
– Sveiva Innebandyklubb har en lång tradition av att delta i Gothia Innebandy Cup. Våra tjejer hade planerat att delta för första gången 2021, men på grund av pandemin blev det inget evenemang. Besvikelsen var stor när vi inte heller kunde delta 2022 på grund av pandemin. I år fick vi äntligen vara med och glädjen var stor. Tjejerna hade en fantastisk upplevelse och ser redan fram emot att delta 2024, säger Ellen Wilhelmsen.

Vad tycker ni är det bästa med turneringen?
– Det bästa med turneringen är möjligheten att spela mot lag från andra länder, spela innebandy inomhus i fyra dagar samt möta lag vi inte möter i seriespel. Och inte minst att vara med goda vänner och möjlighet att få nya vänner, säger hon.
Hur stort är intresset för turneringen bland spelarna i laget?
– Alla tjejer ser fram emot det och alla spelare vill vara med. Detta är en av höjdpunkterna för vårt lag. Vi ser fram emot Gothia Innebandy Cup! säger Ellen Wilhelmsen.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy