Snipers Bratislava från Slovakien kommer hit med fem lag

En av Slovakiens största klubbar kommer tillbaka till Gothia Innebandy Cup 2024.

Snipers Bratislava kommer att tävla med fem pojklag i Gothia Innebandy Cup i januari. Det är en höjdpunkt på året för klubben.
– Intresset i klubben är enormt, säger ungdomstränaren Maros Takac.

Snipers Bratislava är en av de största innebandyklubbarna i Slovakien och även en av de mest framgångsrika.
– I dag har vi 18 lag, från sjuåringar till seniorer. Vi har cirka 330-350 aktiva spelare, säger Maros Takac.
Vad har ni för erfarenheter från Gothia Innebandy Cup sedan tidigare?
– Jag har tappat räkningen gällande hur många gånger vi har varit på Gothia Innebandy Cup. Jag tror att detta kommer bli sjätte eller sjunde gången i ordningen. Vårt första deltagande var runt år 2012. Hela turneringen är en stor motivation för unga spelare och de gillar matcher mot svenska klubbar. Vår bästa upplevelse var förra gången när vårt lag tog en bronsmedalj i B12-kategorin. Stämningen vid den sista matchen var fantastisk med alla våra spelare som fans.
Hur är intresset för turneringen i er klubb?
– Intresset i klubben är enormt. Priset för turneringen och hela resan är högre än för till exempel en turnering i Tjeckien. Men vi vill ge spelare och tränare möjlighet att spela mot traditionella svenska klubbar och uppleva en vecka full av innebandy och en intressant resa.

Innebandy har varit en mycket populär sport i Slovakien under det senaste decenniet.
– Nästan varje klubb försöker samarbeta med någon grundskola för att få tillräckligt med spelare till klubben. Innebandy har också visats på tv de senaste åren men inte så ofta som vi önskar. Vi jobbar hårt för att få innebandyn i Slovakien till en högre nivå och främja den bättre, säger Maros Takac.
Vilka är era mål med ert deltagande i Gothia Innebandy Cup 2024?
– Våra mål är att ha kul, få minnen från turneringen, njuta av spel och domare av hög kvalité och motivera unga spelare att jobba på sig själva och inspirera dem, säger ungdomstränaren.

Har du inte ännu anmält ditt lag till Gothia Innebandy Cup? Det har du chansen att göra fram till den 10 november.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy