Snipers Bratislava besegrar Cirkus Praha i B14-finalen

Snipers Bratislava besegrade Cirkus Praha med 5–3.

Slovakiska Snipers Bratislava ställdes mot tjeckiskt motstånd i form av Cirkus Praha i B14-finalen. Men det slovakiska laget drog det längsta strået och vann matchen med 5–3 efter fyra mål av matchvinnaren Matej Marioth.

Det var en intensiv inledning på matchen mellan de båda lagen från grannationer Slovakien och Tjeckien. Men det var slovakerna som började matchen starkast när Matej Marioth gav Snipers Bratislava ledningen genom att trycka upp bollen i nättaket.
Snipers Bratislava kunde därefter utöka ledningen till 2–0 när Matej Marioth dubblade på sin målskörd. Men i inledningen av den andra halvleken reducerade Cirkus Praha som därefter försökte gå för kvitteringen – medan Snipers Bratislava gjorde allt i sin makt för att utöka ledningen. Och det var slovakerna som fick in nästa mål bakom motståndarnas målvakt.
Men bara en halv minut senare kunde Cirkus Praha återigen göra ett reduceringsmål när Vojtěch Dvořák satte 3–2. Tjeckerna hade strax därefter ett skott i stolpen och fortsatte att trycka på för en kvittering – en kvittering som kom tio minuter in i den andra halvleken.
– Vid det laget tänkte jag bara att jag måste göra mål, jag bad till Gud om att få göra mål, säger Matej Marioth.
Men i en svängig match kunde Snipers Bratislava Matej Marioth fullborda sitt hattrick när han satte 4–3 till Snipers Bratislava. Marioth hann med att göra ytterligare ett mål och blev fyramålskytt i 5–3-segern mot Cirkus Praha och utnämndes till matchens lirare.
– Jag är väldigt glad över seger, det är en grymt bra känsla, säger han.