Särö Seahawks IBK vann efter sanslös dramatik - laget stöttar Ukraina

Att innebandy kan vara sanslöst spännande fick alla åskådare i Prioritet Serneke Arena bevittna under lördagen.

Särö Seahawks IBK kvitterade med 17 sekunder kvar och besegrade sedan IBK Bergum/IBK Göteborg efter sanslös dramatik. Under turneringen passar B15-laget på att visa stöd för Ukraina.
– Vi vill visa att vi bryr oss, säger lagkaptenen Holger Söderström, som bär en Ukrainabindel på armen.

IBK Bergum/IBK Göteborg ledde med 3-2 fram tills det återstod 17 sekunder av sextondelsfinalen mot Särö Seahawks IBK. Då klev Holger Söderström fram och vräkte in kvitteringen för Särö Seahawks IBK.
– Det var otroligt spännande. Matchen var väldigt nervig, det var i sista sekund kan man säga. Det var skitkul, jag fick en helt overklig känsla, säger Holger Söderström om kvitteringen.
Nagelbitaren gick till straffar och där var Särö Seahawks IBK starkast.

De satte två straffar samtidigt som målvakten Ludwig Norrman storspelade. När saken var klar firade Särö Seahawk IBK:s spelare med kramkalas på planen.
– Straffläggningen var nervös men samtidigt hade vi tränat på det mycket. Vi visste att det skulle komma en straffläggning. Vi var ändå förberedda skulle jag säga. Och Ludwig är en otroligt bra målvakt. Han har övat på straffar och är väldigt bra i mål, säger tonåringen.
Han är stolt över moralen som laget visade upp. De gav aldrig upp även om det såg mörkt ut fram tills slutsekunderna av matchen.
– När vi låg under kände vi att vi måste vända detta. När vi väl gjorde det kändes det overkligt. Det var väldigt skönt, säger Holger Söderström.

Lika viktig som segern anser de är att visa stöd för Ukraina under den tuffaste tiden i landets historia. Holger bär en Ukrainabindel istället för en vanlig lagkaptensbindel under Gothia Innebandy Cup.
– Jag köpte den för länge sen, på grund av krisen i Ukraina. Jag tyckte att det passade bra att köpa den. Jag bär den för att visa stöd för Ukraina. Hela laget står bakom den. Vi vill visa att vi bryr oss. Jag följer rapporteringen. Kriget berör mig, säger han.
Han tycker att det är väldigt roligt att vara i Göteborg och spela Gothia Innebandy Cup.
– Det bästa med turneringen är att möta alla lag som man aldrig har mött innan och att träffa mycket folk.
Lagkaptenen hoppas att deras turnering pågår länge till.
– Jag hoppas självklart att vi går till final. Vi får se hur långt det räcker, men final är målet! säger han målmedvetet.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy