Rysare redan i första matchen i nya arenan

Den 27:e upplagan av Gothia Innebandy Cup är igång och invigningen av nya Åby Arena är ett faktum. Här har man satt upp två planer som under fredag, lördag och söndag kommer att användas flitigt – och fredagens publik behövde inte vänta länge på spänning. Redan första matchen kom att bli en riktig rysare.

Matchen mellan tjeckiska Zlín Lions och svenska Warberg IBF i B12-kategorin raketstartade i ett högt tempo och skulle visa sig bli en perfekt invigning av Åby Arena som ny Gothia Innebandy Cup-arena. Zlín Lions har rest långt och det märktes att de genast ville göra ett avtryck i en av världens största innebandyturneringar. Med kraftig support från medresta föräldrar och vänner öppnade de matchen starkt.

Med en stabil tremålsledning såg tjeckerna länge ut att gå mot segern, men Warberg vägrade att ge upp och efter flera vassa räddningar av målvakten kröp de allt närmare. Med några få minuter kvar av andra perioden lyckades nummer fyra Hugo Blennskog trycka in kvitteringen. Glädjen lät inte vänta på sig och Blennskog sprang direkt till bänken för att fira med lagkamraterna.

– Det var roligt och kändes riktigt bra, säger han.

I paus såg läget hopplöst ut för Warberg IBF men enligt Blennskog gav de aldrig upp hoppet.

– Vi sa att vi skulle jobba mycket och släppa bollen snabbare för att komma till fler lägen, säger han.

Matchen slutade 3–3 och trots att Zlín Lions tappade ledningen var humöret på topp. Efter att lagen samlats med respektive ledare tog de en gemensam lagbild och viftade flitigt med medtagna flaggor. En fin start på turneringen i den nya matchhallen.

Matcherna fortsätter att spelas på de två planerna i Åby Arena fram till söndag kväll och bjuder på både grupp- och slutspel. Matcherna livesänds och du hittar mer info om detta här: http://bit.ly/GIC-livestream.