Rungsted-Hørsholm FK kommer med rekordmånga deltagare

Rungsted-Hørsholm FK skickar fler deltagare än någonsin tidigare till Gothia Innebandy Cup, som avgörs 4-7 januari.

Närmare 100 spelare, tränare och föräldrar – uppdelade på fyra pojklag och två flicklag - är redo att göra resan till Göteborg.
– Det finns flera förklaringar till vårt deltagande med rekordmånga lag, säger Stephan Wulff, som arbetar för klubben.

Den danska klubben, som är belägen i Hørsholm två mil norr om huvudstaden Köpenhamn, grundades 1994 och firar således 30-årsjubileum nästa år. De har i nuläget omkring 320 medlemmar. De har många lag i seriespel och åker varje år på turneringar nationellt och internationellt.

Aldrig tidigare har Rungsted-Hørsholm FK skickat ett 100-tal deltagare till Gothia Innebandy Cup.
– Som förening har vi haft en tillväxt gällande medlemsantalet och vi gör ett stort arbete för att ungdomar ska få åka på minst en turnering utomlands under andra halvan av säsongen. Vi har tidigare haft lag i Prag också men skickar alla lag till Göteborg denna gång, säger Stephan Wulff och fortsätter:

– Vi tycker att det är en bra turnering där vi möter lag vi inte spelar mot till vardags och det är bara tre-fyra timmar bort med buss från Hørsholm. Spelarna älskar att komma hemifrån och vara med sina vänner och spela mot andra lag. Därför är Gothia Innebandy Cup en bra social resa för oss som används för att stärka samarbetet. Det gör att vi får starkare relationer. Vi försöker också få till bra samarbeten med svenska klubbar gällande vår egen turnering. Vi ser fram emot att åka och vårt mål är att få hem glada spelare!

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy