Praha Panthers: "Grundaren gillade idén om ett starkt och listigt djur"

Praha Panthers från Tjeckien kommer med tre lag denna gång.

Spelarna kunde inte vara mer exalterade.
– Det blir den första utlandsupplevelsen för många av dem, säger ordföranden Jan Tuma.

Praha Panthers grundades för 30 år sedan, redan 1993.
– Vår klubb är inte bara en idrottsförening, utan också en samling av människor som inte bara fokuserar på idrott. Vi vill också fostra och utbilda unga människor, säger Jan Tuma.
Han berättar om historien bakom namnet.
– Grundaren av vår klubb gillade idén om ett starkt och listigt djur, därav pantern. Praha tillkom på grund av staden vi bor i, säger ordföranden.
Hur stort är intresset för innebandy i Prag och ert land?
– Intresset är ganska stort. Medlemsbasen i Tjeckien är näst störst efter fotboll. Jag tror att innebandy är idrott nummer ett bland ungdomarna, säger han.

De har härligt erfarenheter från Gothia Innebandy Cup och Göteborg.
– Min personliga erfarenhet är att turneringen har väldigt bra organisation och många bra lag. Staden är vacker och speciellt nätverket av sporthallar är helt perfekt. Det är något vi verkligen kan avundas, säger Jan Tuma.

Det var ett lätt beslut att bestämma sig för att komma tillbaka till turneringen.
– Vi gillar turneringen, så varje år vill vi åka med så många lag som möjligt. Men det är ingen "billig affär" för oss, så det beror mest på föräldrarna. Vi har tre lag den här gången.
Vad har ni för mål med turneringen?
– Med barnen är det ultimata målet att njuta av turneringen och få livserfarenhet. Det kommer att vara första erfarenheten utomlands för många av dem. För juniorerna är målet att tävla mot utländska lag och uppleva olika spelstilar. Det blir också en typ av teambuilding, säger han.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy