Pixbo Wallenstam stod för en makalös upphämtning i finalen

De är mästare i G15-kategorin!

Pixbo Wallenstam stod för en imponerande vändning, när de vann finalen i G15-kategorin mot CL98IC
- VI fortsatte att stötta varandra i alla lägen, säger Moa Pettersson, spelare för Pixbo.

Matchen var jämn från första stund. Båda lagen skapade chanser och tryckte på för ett ledningsmål. Efter en stund spräckte CL98IC från Kalmar målnollan. I och med deras mål hade de fördelen in i pausvilan, men matchen var långt ifrån avgjord.

In i den andra halvleken fortsatte det att vara jämnt. Pixbo fortsatte att leta efter kvitteringen samtidigt som CL98IC försökte att utöka sin ledning. Efter sex minuter i den andra halvleken skulle de göra just det, utöka ledningen.

Men Pixbo fortsatte att kämpa, och snart skulle de bli belönade för sitt hårda slit. På bara ett par minuter reducerade de först till 2-1, innan de kort efteråt även kunde kvittera till 2-2. Båda målen gjordes av Moa Pettersson. Målen gjorde att det stod 2-2 efter två halvlekar, och därmed skulle matchen avgöras på straffslag.

Efter en nervkittlande straffläggning vann till slut Pixbo Wallenstam.
- Det känns så himla bra. Vi fortsatte att stötta varandra i alla lägen, och jag är så stolt över att vi lyckades vända och vinna matchen, säger Moa Pettersson, finalens MVP.