Pixbo-tränaren avslutade med tredje raka guldet: "Magiskt"

Pixbo Wallenstam vann B18-finalen över Warberg med 5-4 efter en rafflande och svängig tillställning. Det var klubbens tredje raka titel i B18-kategorin i Gothia Innebandy Cup. Tränaren Oscar Zarnowiecki fick avsluta sin tid som Gothia Innebandy Cup-coach på bästa sätt.

Oscar Zarnowiecki var märkbart rörd efter triumfen. Det var hans sista Gothia Innebandy Cup som tränare för laget och han fick avsluta med tredje raka titeln.
– Det är magiskt, säger han.


Efter 5-4-segern i Partille Arena hyllade matchhjälten Jakob Heins Oscar Zarnowiecki.
– Det var vår tränares sista Gothia Innebandy Cup, så vi vann för honom, säger Jakob Heins.
Oscar Zarnowiecki visade mycket känslor och tårarna rann när han omfamnades av killarna och fick ta emot ännu en guldmedalj i Gothia Innebandy Cup.
– Tredje raka segern i B18-klassen betyder allt skulle jag säga. Killarna får vinna när de lägger ner så extremt mycket tid och vi ledare får verkligen ett kvitto på att det vi gör i Pixbos akademi är rätt väg att gå just nu, säger han.

Varför tror du att ni är så framgångsrika?
– Först och främst på grund av strukturen som vi har i vår akademi, med den typen av ledare som vi har. Vi har föräldrar som ställer upp och spelare som är helt ödmjuka och villiga att göra det jobb som krävs för att hålla sig i toppen. Detta var mitt sista Gothia Innebandy Cup. Nu kommer jag att lämna över stafettpinnen till någon annan.
En hyfsad avslutning med andra ord?
– Det är helt fantastiskt. Nu har vi ett JAS-guld som vi förhoppningsvis ska försvara i april också.
Hur ska ni fira detta?
– Det får grabbarna välja. En sådan här dag väljer dem allt. Först och främst ska vi söka upp Warberg och tacka för att de gav oss en riktigt tuff match. De var fantastiska. Det var en välspelad final, det var riktigt kul att se Warberg. Det är en storklubb som man ska ha respekt för men de har inte varit i så många finaler på sistone. Det värmde i mitt gamla Pixbo-hjärta att få köra en hård holmgång mot dem i en final igen. Jag hade själv hårda bataljer mot Warberg som spelare, säger Oscar Zarnowiecki.

Han var tagen efter finalen.
– Jag är mycket känslosam. Vi ledare och spelare blir som en familj. Vi har gnuggat på under pandemin när det var tolv minusgrader och man inte fick vara mer än åtta personer. Vi stod ute med snö till knäna och sprang och föräldrar skottade. Nu fick vi följa upp det med det här, det är magiskt.
Pixbo Wallenstam vann trots att de fick nyckelspelaren William Andersson skadad under turneringens sista och viktigaste match.
– Ja, William drog baksidan. Han har varit den viktigaste spelaren i hela turneringen och burit oss på sina axlar. Det var egentligen inte oväntat att hans lår skulle gå sönder i finalen. Det var tråkigt men vi har en stark grupp och vi lyfter varandra. Det fanns andra som klev fram, som Joel Lindberg. Han är född 2008 och kom in och gjorde assist till det avgörande målet. Vi har spelare som är redo när det krävs, säger Oscar Zarnowiecki.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy