Norska Drøbak om turneringen: ”Det blir som VM för klubblag”

Drøbak Frogn Idrettslag deltog i Gothia Innebandy Cup 2018, 2019 och 2020. Nu är det snart dags igen. Och de kan knappt bärga sig.

Om vi frågar spelarna i Drøbak Frogn Idrettslag så hade Gothia Innebandy Cup gärna fått börja redan i morgon. Turneringen är en stor höjdpunkt på året för norrmännen.
– Det blir som VM för klubblag, säger ledaren Glenn Christiansen.

Han beskriver deras förening som en liten innebandyklubb som har funnits i drygt 20 år.
– Vi är baserade i Drøbak, cirka 20 minuter utanför Oslo och 45 minuter till Strömstad. Drøbak är en liten stad med cirka 13 000 personer. Att vi i Drøbak har hunnit med att spela innebandy i över 20 år är väldigt bra. Idag är vi cirka 80 spelare fördelat på fyra lag, säger Glenn Christiansen.
Drøbak Frogn Idrettslag kommer delta med sitt B16-lag i Gothia Innebandy Cup i januari. De flesta av spelarna i laget är födda antingen 2006 eller 2007 men de har också en kille som är född 2008 och en som är född så sent som 2009. De är idag 14 killar i laget, som består av två målvakter och 12 utespelare.
– Vi är ett ungt lag. Förra året när vi spelade i B15-serien spelade vi även oss upp till B16-division 1, som vi vann ganska klart. Vi var med på Tigers Cup i Drammen som vi också vann. Vi spelade också final i en regional cup, säger ledaren.

Vilka är då pojklagets styrkor?
– Killarna har spelat tillsammans sedan de var elva-tolv år gamla. Det har varit en lång resa, men nu är vi ganska bra. Vi har bra tempo, skjuter bra och flera har väldigt bra teknik.
Det är ingen slump att de väljer att spela turneringen för fjärde gången i rad.
– Gothia Innebandy Cup är något alla hör om, det här är den stora cupen i vår sport. Det blir som Norway Cup i fotbollsvärlden. Det här är något vi verkligen ser fram emot. Vi tycker att Gothia Innebandy Cup är den bästa cupen i innebandyvärlden. Vi ser det som en ära att få vara med här, säger Glenn Christiansen.
Det blir dock första gången de deltar med sitt 2006/2007-lag.
– Killarna ser verkligen fram emot att spela den här cupen. Vi vet alla att Sverige är innebandyns hemland. Att det finns lag från så många länder gör det här extra coolt. Det blir som VM för klubblag! säger han.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy