Stor fairplay-anda i GIC: "Det är jätteviktigt med fairplay"

Fairplay-projektet Celebrate The Game genomsyrar Gothia Innebandy Cup.

Celebrate The Game är ett fairplay-projekt som Gothia Innebandy Cup driver för att skapa en bättre miljö och ett bättre klimat för alla, på och utanför planen. ”Referees are human” är ett av Celebrate The Games fyra viktiga budskap.

Det innebär att spelare, ledare och föräldrar ska agera fairplay-mässigt och vara trevliga och visa respekt mot domarna. Tillsammans kan vi skapa en ännu bättre miljö på och utanför våra planer runt om i Göteborg. Tina Sandberg och Anna Perman är två av de fantastiska domarna i turneringen och de gillar att vara en del av Gothia Innebandy Cup.
– Jag tycker att det är mycket fairplay i Gothia Innebandy Cup. Sen händer det såklart att man får reaktioner av spelare när de får något emot sig, för det är mycket känslor i innebandy. Överlag är det bra, säger Tina Sandberg och tillägger:
– Det är jätteviktigt med fairplay. Det blir roligare för alla när det är fairplay-mässigt. Det är viktigt att respektera varandra i sporten.

Kollegan Alva Perman håller med.
– Jag tycker att spelarna sköter sig bra för det mesta. Ibland bråkas det lite.
Hon gillar verkligen att döma i Gothia Innebandy Cup.
– Det är kul att se hur alla spelar och det är roligt döma spelare som man inte är van vid att döma. Det är många nya lag, spelare och glädje, säger Alva Perman.
Tina Sandberg tycker att hela grejen med turneringen är rolig.
– Och man får en annan vinkel när man dömer än när man spelar själv. Det är kul att vara med och bidra, säger hon.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy