Meriterade Kalle Lundgren arrangerar målvaktsskola

SSL-meriterade målvakten Kalle Lundgren håller i målvaktsträning.

Kalle Lundgren har själv spelat i både Gothia Innebandy Cup och i toppdivisionen SSL. Under turneringen i januari kommer den meriterade målvakten att hålla i en målvaktsskola.

Kalle Lundgren är 22 år och är målvakt i FBC Lerum i Allsvenskan. Men så sent som förra säsongen representerade han Pixbo Wallenstam i SSL. Han har därmed en hel del kunskap att lära ut till unga målvakter.
– Målvaktsskolan kommer innehålla en del tips och trix för målvakterna; exempelvis vilka fysiska delar som är viktiga för en målvakt, olika typer av förflyttningar samt när man kan använda sig utav dem. Vi kommer att befinna oss på en utav knytpunkterna för Gothia Innebandy Cup, nämligen Valhalla, säger Kalle Lundgren.
Han uppmanar alla målvakter som har en drivkraft av att utvecklas att medverka.
– Mitt mål är att varje individ som deltar känner att de kan ta med sig något vidare i sin karriär som målvakt, säger keepern.

Även vid senaste upplagan 2020 höll han i en målvaktsskola.
– Det stämmer. Det ska bli otroligt kul att få möta drivna målvakter från olika håll ute i innebandyvärlden, speciellt när det var så uppskattat senast, säger Kalle Lundgren.
Han har själv fått positiva erfarenheter från deltagande i Gothia Innebandy Cup som junior.
– Jag kan inte minnas att vi hade förmånen att få lyfta trofén men det var väldigt lärorikt att få möta helt nya lag och nya spelare. Det var väldigt lärorikt. Själva atmosfären tycker jag är det bästa, alla andas och lever innebandy. Det var väldigt coolt att få uppleva! säger 22-åringen.

Under turneringen i januari kommer det att finnas möjlighet att delta i målvaktsskolan vid fyra tillfällen, två under torsdagen och två under fredagen (tider kommer senare). Anmälningsinfo kommer att skickas ut till anmälda lag med inkvartering efter att spelschemat är publicerat och det är begränsat antal platser.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy