Martin från Tjeckien: "Innebandy är mitt liv"

Martin Koudelka är målvakt för Bulldogs Brnos B18-lag.

Martin Koudelka är en talangfull målvakt från Tjeckien. Han kan inte föreställa sig ett liv utan innebandy.
– Innebandy är mitt liv, säger 17-åringen.

Vi möter honom efter Bulldogs Brnos 8-2-seger mot Rödovre Floorball Club från Danmark i Valhalla.
– Det var en bra match. Vi vann den här kvartsfinalen och nådde semifinal, så hela laget är nöjda. Det var inte den lättaste matchen eftersom vi släppte in två mål, men vi är vidare och glada över att vi får spela mot Pixbo Wallenstam i semifinalen, säger Martin Koudelka.

De förlorade mot Pixbo Wallenstam senare, men de är ändå väldigt nöjda med sin Gothia Innebandy Cup-upplevelse.
– Jag gillar nästan turneringen för mycket. Jag tycker att det är den största innebandyturneringen i världen, så jag trivs verkligen här, säger den 17-årige målvakten.
De har också en maskot, en man klädd i bulldogdräkt.
– Haha, ja. Vi är glada över att han går runt här med den och han njuter av tiden tillsammans med oss.

Martin Koudelka och hans lagkamrater hade väldigt roligt i Göteborg.
– Vi spelar lite kortspel och går och ser andra matcher. Vi gör det som ett lag.
Hockey är en populär sport i Tjeckien, men de hade inte tillräckligt med tid för att hinna se en hockeymatch när de var här. De fokuserade till hundra procent på innebandyn. Sporten betyder mycket för Martin.
– Innebandy är mitt liv. Jag har älskat det sedan barnsben. Jag älskar sporten så mycket.
Han har stora drömmar inom innebandyn.
– Jag drömmer om att spela för Tjeckien och vinna VM-guld med landslaget.

Han har även andra intressen, men innebandyn är nummer ett för honom.
– Jag gillar bilar och jag gillar att spela spel med mina vänner och gå ut och ha roligt med dem.
Hur stor är innebandyn i din hemstad Brno?
– Jag tror att det är den tredje största sporten efter hockey och fotboll. Innebandy är kanske till och med den näst största sporten, för fotboll och innebandy har ungefär samma storlek, säger Martin Koudelka.

Lycka till, Martin!

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy