Målvaktsskolan är tillbaka med Gothia Innebandy Cup

Efter att ha ställts in två år i rad hålls målvaktsskolan återigen i Valhalla Sporthall i samband med Gothia Innebandy Cup.

Målvaktsskolan var ett populärt segment sist Gothia Innebandy Cup hölls. Men precis som allt annat fick det sättas på paus under pandemin. Men nu är det äntligen tillbaka.
 – Jag tror att målvaktsskolan kommer att hjälpa mig bli en bättre målvakt, säger Anton Cansund som deltar i målvaktsskolan i år.

I och med att Gothia Innebandy Cup dragit i gång är det även dags för målvaktsskolans första tillfälle igen. För andra året kommer den erfarna målvakten Kalle Lundgren och lär ut sina kunskaper till ungdomarna. Första gången var för tre år sedan, sedan satte pandemin stopp. Men både Kalle Lundgren och spelarna är exalterade över att få vara i gång igen.
– Det är fantastiskt roligt att vara här och träffa alla ungdomar. Jag hoppas jag kan lära ut någonting, det är så kul att se unga målvakter utvecklas, säger han.

 Anton Cansund, 12, har spelat innebandy i laget CL98 i fyra år nu. Men blev målvakt först förra säsongen.
– Jag stod mycket i målet och tyckte det var kul. Det bästa med att vara målvakt är att man får vara en del av laget och att få täcka alla skott.
Han ser fram emot både målvaktsträningen och matcherna, eftersom det blev inställt förra gången.

Målvaktstränaren, som till vardags är målvakt i det allsvenska laget FBC Lerum, är också glad att få vara tillbaka och få lära ut sina kunskaper igen.
– Jag är inte här för att förändra dem, utan för att ge tips och trix på vad de kan ta med sig framöver. Jag öppnar en ny värld för dem, för de har tidigare blivit tillsagda att så här ska du göra, men det finns inga rätt eller fel. I slutändan handlar det om vem som räddar mest bollar, säger Kalle Lundgren.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy