Lucie nätade i B15-finalen: "Jag har spelat med killar under hela min karriär"

Den 14-åriga tjejen Lucie Svajcrova var en av matchvinnarna när FBC Ceska Lipa från Tjeckien vann B15-finalen i Gothia Innebandy Cup i januari.

Att spela med killar är inget ovanligt för poängmaskinen.
– Jag har spelat med killar under hela min karriär, vilket är nästan sju år, säger Lucie Svajcrova.

Hon är en stor talang. Lucie Svajcrova har producerat 120 poäng (!) på 30 matcher hemma i Tjeckien den här säsongen. Hon älskade upplevelsen i Gothia Innebandy Cup.
– Sedan första dagen hade hela vårt team samma mål. Vi ville spela vår bästa innebandy och ta hem en medalj. Vi njöt av turneringen sedan vi kom och hade det riktigt bra i Göteborg, säger 14-åringen. FBC Ceska Lipa gick hela vägen till final. Lucie Svajcrova gjorde det första målet i finalen mot Linköpings IBK och gav sitt lag en fantastisk start.
– Under hela turneringen kämpade jag mot låg effektivitet och gjorde inte så många mål. När jag bröt detta i finalen var det en obeskrivlig känsla. När jag gjorde målet var jag riktigt nöjd, men jag visste att vi fortfarande var tvungna att fokusera och avsluta jobbet, säger hon.

De gick upp i en 3-0-ledning och vann till slut med tre mål mot två. Spelarna var riktigt glada efteråt.
– Tyvärr fanns det inte tid för ett stort firande av guldmedaljen, eftersom vi hade långt hem, men jag tror ändå att alla gillade det!
Hennes pappa Milan var mycket stolt.
– Vi var på Gothia Innebandy Cup med hela familjen. Det var en unik upplevelse och en härlig stämning, säger han.

Lucie Svajcrova har spelat med killar i snart sju år.
– Det är snabbare, mer fysiskt och en annan typ av innebandy överlag jämfört med att spela med tjejer. Jag kan använda saker jag har lärt mig genom att spela med killar mot tjejer och det ger mig en fördel, säger hon.
Lucie beskriver sig själv som en offensivt skicklig spelare.
– Jag gillar att vara kvar i slutet av situationer och avsluta dem. När jag får bollen vill jag bara gå till attack och fixa ett mål, oavsett om jag skjuter eller passar. Jag tror att det är min största styrka.

Hennes nästa mål är att bli uttagen till juniorlandslaget.
– Det är mitt närmaste mål. Självklart har jag ett par andra mål, men detta är det viktigaste för mig just nu.
Kan du se dig själv återvända till Sverige som proffs?
– Jag kan tänka mig att återvända till Sverige en dag som proffs, men vi får se hur min karriär kommer att bli, säger den mycket talangfulla spelaren.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy