Lucas vann Gothia Innebandy Cup - nu spelar han i SSL

Lucas Dahlström var en av finalhjältarna när Pixbo Wallenstam vann Gothia Innebandy Cup 2020. Nu spelar han för klubbens A-lag i SSL.

Lucas syns jubla i mitten av översta raden.

Lucas Dahlström tyckte verkligen om att spela senaste upplagan av Gothia Innebandy Cup 2020. Nu är det SSL-innebandy med Pixbo Wallenstam som gäller för 20-åringen.
– Gothia Innebandy Cup har absolut hjälpt till med utvecklingen, säger Lucas Dahlström.

Pixbo Wallenstam ställdes mot Lindås Rasta i B18-finalen i Gothia Innebandy Cup i Partille Arena. Lindås Rasta bjöd på bra motstånd men till slut kunde Pixbo Wallenstam vinna med 3-1 och ta hem pokalen.
– Finalen var väldigt rolig att spela, att vinna Gothia Innebandy Cup är något som man velat göra sedan man var liten. Vi vann mot ett Lindås som var favoriter, vilket var extra roligt, säger Lucas Dahlström.
Han minns att han och hans lagkamrater var väldigt glada efter slutsignalen.
– Vi firade genom att sjunga lite i omklädningsrummet. Sedan gick vi ut och åt på restaurang, berättar han.
Han hade väldigt roligt under hela turneringen.
– Dagarna under cupen var väldigt roliga, allt från matcherna till att hänga med laget. Framförallt var det roligt att möta lag som man tidigare aldrig stött på. Jag minns finalen bäst då den var så rolig att spela, säger 20-åringen.

Lucas Dahlström tycker att unga spelare ska ta chansen och spela Gothia Innebandy Cup.
– Gothia Innebandy Cup är en cup där lag från så många olika ställen samlas på en plats. Man lär sig mycket av att möta andra typer av motstånd där spelsätten exempelvis varierar en hel del från land till land.
Forwarden representerar nu Pixbo Wallenstam i SSL, där han gör sin andra säsong.
– Gothia Innebandy Cup har absolut hjälpt till med utvecklingen. Lagen vi spelade mot höll högsta klass vilket innebar att man hela tiden fick tuffa matcher och på så sätt utvecklades för varje match. Mitt mål i SSL är att få en större roll och att vara en given startspelare varje match, säger Lucas Dahlström.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy