Lara spelar med killar - i GIC och i tyska andraligan

Lara Schubert är namnet på en av SC Potsdams B18-lags målskyttar i Gothia Innebandy Cup.

SC Potsdams Lara Schubert är ett stort framtidslöfte i hemlandet. Till vardags spelar hon i andradivisionen för herrar och i F19-landslaget. Denna vecka spelar hon Gothia Innebandy Cup med killarna i SC Potsdams B18-lag.
– Det är normalt för mig, säger Lara Schubert.


SC Potsdam är Tysklands representant i Gothia Innebandy Cup i år. I gruppspelet blev det ett oavgjort resultat mot danska Esbjerg Sharks samt tre förluster.
– Jag tycker att vi kan göra bättre ifrån oss. SC Potsdam kommer definitivt komma tillbaka hit med lag nästa år – och göra bättre resultat. Det är en väldigt trevlig turnering och jag gillar Göteborg som stad, alla lag och arenorna. Det är tuffa motståndare här. Det hjälper mig att utveckla mina egna egenskaper och bli bättre, säger Lara Schubert, som har gjort ett mål i öppningsmatchen mot Malmö FBC.

Att hon spelar med killar är inte direkt någon engångsföreteelse.
– Jag gillar det. Det är normalt för mig. Jag är van vid att spela med killar eftersom många lag i Tyskland är mixade. Jag har spelat med killar ända sedan jag var liten då det inte har funnits några rena flicklag. Annars spelar jag i andradivisionen med herrlaget. Det är okej.
Lara Schubert har redan spelat U19-VM för Tyskland. Juniorlandslagsspelaren siktar på större uppdrag framöver.
– Jag drömmer om att spela i seniorlandslaget i framtiden, säger den 18-åriga forwarden.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy