Laget från norr prövar vingarna i Göteborg

Röbäcks IF besöker Gothia Innebandy Cup för första gången och deltar med ett lag i B14. Ett lag som får chans att mäta sig mot nya lag och som trivs i Göteborg. Och killarna är rörande överens om vad som är bäst.

Fjortonåringarna William Nordin och Alfred Westerlund är två av spelarna i Röbäcks IF. För dem är Gothia Innebandy Cup en chans att möta andra lag än vad de är vana vid.

– Det har varit roligt att spela mot nya lag och inte samma gamla lag som vi möter varje helg, säger Alfred Westerlund och river ner skratt från lagkamraterna.

Laget kommer från Umeå, i de norra delarna av Sverige, och har lite mer än 800 kilometer till Göteborg. Det innebär en lång resa och precis som många andra lag blir det många nätter borta.

Men spelarna i Röbäcks IF är inte allt för ledsna över att sova borta. Under turneringen bor de på hotell, vilket är populärt hos spelarna.

– Det är mysigt att bo på hotell, säger William Nordin.

Och Alfred Westerlund håller med om att det inte är fel att bo på hotell.

– Det är nytt för oss, men mycket skönare än att sova på madrasser i en skolsal, säger han.

Förutom att spela innebandy är det just att hänga på hotellet med laget som har varit det bästa med turneringen. Där de underhåller sig med spel i korridorerna och lite annat.

– Vi brukar dunka musik, spela Fortnite och dricker vätskeersättning ibland, säger William Nordin.

William Nordin, till vänster, och Alfred Westerlund är nöjda med turneringen så här långt.

Även tränaren Tony Bergström är nöjd med turneringen. Han berättar att de anmälde sig av en slump efter att ha vunnit en försäljningstävling som gjorde att de kunde åka.

– Det är kul att få möjlighet att åka ner till södra Sverige och mäta oss mot andra lag. Hela cupäventyret har varit bra, både boendet, spelschemat så vi har inget att klaga på, säger han.

Målsättningen inför turneringen var att spela bra innebandy och komma så långt som möjligt. Eftersom de ställs mot många nya lag har det varit svårt för tränarna att veta vad som väntar laget.

– Vi har ingen aning om hur motståndet är och har fått googla lagen. Så vi tar en match i taget, säger Tony Bergström.

Trots det vann de sin grupp och under söndag kväll väntar åttondelsfinal mot Snipers Bratislava.

– Det blir kul att möta ett lag från Slovakien, säger Tony Bergström.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy