Kviberg Arena blir ny spelplats och finalarena för Gothia Innebandy Cup

Den splitternya idrottshallen i Kviberg, kallad Kviberg Arena, kommer att bli spelplats och likaså finalarena under Gothia Innebandy Cup i januari. – Kviberg Arena kommer att bli fantastisk för alla, säger turneringsledare Lena Rönnefors.

Kviberg Arena ligger precis nedanför Prioritet Serneke Arena i Kviberg och består av två fullstora planer under samma tak. Det finns läktare runt planerna. De båda planerna tar cirka 500 åskådare vardera när det är gruppspel. Vid finalspel kommer vi att kunna ta in så många som 1 500 åskådare.
– Det är unikt av Göteborgs stad att satsa på en helt ny arena i det här formatet. Den är genomtänkt att täcka många idrotter och möjligheten att omvandla två spelplaner till en huvudarena med kapacitet för 1 500 åskådare är cool och passar Gothia Innebandy Cup perfekt. Det ger nya och bättre möjligheter för ett bra arrangemang både i gruppspel och slutspel och givetvis i finalerna, säger turneringsledare Lena Rönnefors.
Det finns också andra uppsidor med Kviberg Arena.
– Det finns bra med utrymme för våra samarbetspartners och för aktiviteter för deltagarna i arenan. Givetvis är Valhalla Sporthall en stor förlust detta år men det är tillfälligt och Kviberg Arena kommer att bli fantastisk för alla, säger Lena Rönnefors.

Klubbhuset var tidigare på plats i Valhalla Sporthall, där de genomförde olika tävlingar och aktiviteter. De kommer självklart också att finnas på plats i Kviberg Arena. 2024 års finalarenor för Gothia Innebandy Cup blir Kviberg Arena, Prioritet Serneke Arena och Partille Arena.

Varmt välkomna i januari!

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy