”Jag är dålig på att sitta still”

Han har varit både sjukvårdare och sjukledare. I år är Eric Hemmingsson en av områdescheferna på Valhalla och han trivs med uppgifterna. – Det är otroligt att se så många ungdomar enas kring en sport, säger han.

Gothia Innebandy Cup hade aldrig kunnat genomföras utan alla hängivna funktionärer på plats överallt i Göteborg. Många återkommer år efter år, antingen för att lära sig något nytt eller för att de helt enkelt tycker att turneringen är rolig och inspirerande. Eric Hemmingsson är med som funktionär på Gothia Innebandy Cup för fjärde året i rad och tillhör båda kategorierna.

– Det är väldigt häftigt att få vara en del av spelarnas upplevelse här, att få se så många samlas på samma plats, säger han.

Innebandyn har varit med honom länge men i olika former. Eric slutade som spelare när han var 14 år och började istället som domare. Det är dock ingenting han hinner ägna sig åt under Gothia Innebandy Cup.

– Nej, det hinner jag inte med nu. För tillfället täcker jag upp och gör lite allt möjligt på grund av sjukfrånvaro, men i övrigt håller jag koll på deltagarförteckningar och laguppställningar. Det mesta handlar om att se till att allt flyter på som det ska, och vi är ett bra gäng som har koll på läget, säger han.

Tidigare år har han varit både sjukvårdare och sjukledare, ett uppdrag som han också trivdes med. Men kanske är det viljan att göra så mycket som möjligt som fick honom att gå över till områdeschef.

– Det är inte alltid jättemycket att göra som sjukvårdare och jag är dålig på att sitta still. Det ledde till att jag ofta sprang runt och hjälpte till med annat, säger Eric Hemmingsson.

Eric har många tidigare uppdrag som funktionär, projektledare och arrangemangschef i bagaget. Han tycker om det höga tempot och ser redan fram emot nästa års turnering.

– Jag är gärna med nästa år igen. Det är en fantastisk rolig gemenskap, säger han.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy