IBK Lund tog en knapp seger i G13-finalen

IBK Lund besegrade Malmhaug med 2–1.

IBK Lund besegrade under finaldagen Malmhaug IBF med 2–1 på Kviberg Arena i G13-serien.

Båda lagen kom med starka laguppställningar och starka hejaklackar som sjöng matchen igenom. Till den rungande atmosfären var det emellertid IBK Lund IBF som tog ledningen i den 13:e matchminuten efter en jämn första halvlek. Ett resultat som stod sig hela vägen till pausvilan.

Malmhaug IBF kom ut starkt i den andra halvleken och spelade offensivt mot IBK Lunds mål, vilket lönade sig tidigt. Redan fyra minuter in i den andra halvleken var det kvitterat. Men bara en minut senare svarade IBK Lund på kvitteringen genom att göra sitt andra mål för dagen – och var därmed återigen uppe i ledning.
– Jag blev lite ledsen där och nervös över att vi skulle förlora men sen så gjorde mina fantastiska lagkamrater mål, säger Alma Lundvall.

Alma Lundvall utsågs till matchen MVP i den täta matchen mellan Malmhaug IBF och IBK Lund.
Vad var det bästa med Gothia Innebandy Cup 2024?