IBF Dalen kommer hit med stark lagkänsla: "Brukar prata om Dalenfamiljen"

De 15-åriga tjejerna i IBF Dalen från Umeå är laddade för den 979 kilometer långa resan till Göteborg om en månad.

Foto: Adam Troy

IBF Dalen är en relativt stor klubb med cirka 40 barn- och ungdomslag. Snart deltar deras G15-lag i Gothia Innebandy Cup.
– Vi har ett bra samarbete och utvecklingsmöjligheter mellan lagen både över åldrarna men även mellan tjejlag och killag. Vi brukar prata om Dalenfamiljen, säger Jenny Ermling.

Hon är ledare för IBF Dalens G15-lag som kommer delta i Gothia Innebandy Cup om en månad.
– Det är en härlig grupp där majoriteten spelat tillsammans sedan de var sex år gamla. De har en härlig inställning till träning, en jättefin gemenskap och är ett glatt, välkomnande och härligt gäng som jobbar hårt tillsammans, säger Jenny Ermling.
Hon beskriver lagets spelsätt enligt följande:
– Vi spelar gärna innebandy med fart och fläkt. Generellt är vi ett spelande lag och ser man tillbaka så har försvaret varit en av våra största styrkor. Vi har försökt variera lite olika spelsystem för att utveckla tjejerna och få de att våga testa nya saker. Resultatet just nu är inte det viktiga, utan att tjejerna får chans att ta kliv framåt både som individer och som lag. Att det dessutom gått bra för laget emellanåt är bara en trevlig bonus, säger hon.

De har spelat hem flera nationella klubbar under året. Nästa utmaning är Gothia Innebandy Cup 2024.
– Det ska bli kul att få komma ner och testa en ny turnering och förhoppningsvis möta nya, duktiga lag som vi inte har mött innan. Vi hoppas kunna komma ner och ha roligt och göra en bra turnering. Sedan hoppas vi också att vi får möjlighet att träffa Daniela Krizova från Tatran Stresovice som varit uppe i Umeå och bott och spelat innebandy med oss i tre veckor, säger ledaren.

Den långa resan från Umeå stärker lagkänslan i gruppen.
– Vi åker nattåg denna gång, i vanliga fall när vi gör längre resor brukar vi åka buss. Tjejerna tycker att det är kul med längre resor eftersom det stärker gruppen och de har väldigt roligt tillsammans. Att få resa, bo och leva tätt inpå kompisar tycker de såklart är kul och vi brukar försöka åka iväg på en till två turneringar längre bort varje år.
Vad ser tjejerna mest fram emot med Göteborgstrippen?
– Jag tror att de mest ser fram emot att vara tillsammans som lag och att få möta lite nya lag i innebandy, säger Jenny Ermling.

Foto: Adam Troy

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy