Hvidovre Attack är glada över att komma tillbaka

Den danska klubben med det fantastiska namnet Hvidovre Attack FC kommer tillbaka till Göteborg för Gothia Innebandy Cup 2023.

Hvidovre Attack Innebandyklubb kommer att delta i Gothia Innebandy Cup 2023 med lag i kategorierna B15 och B18.
– Vi har varit med i turneringen sedan 2016 med olika lag, och 2020 deltog vi även med ett flicklag för första gången, säger tränaren Jens Færgemann.

Resultaten är inte det viktigaste för danskarna.
– Även om vi förlorar fler matcher än vi vinner så är Gothia Innebandy Cup verkligen något som spelarna ser fram emot hela året. Vi är såklart på turneringen för att spela innebandy, men vi är också där för att ha roligt, säger Jens Færgemann.
De anländer på onsdag kväll och lämnar söndag eftermiddag.
– Det ger spelarna gott om tid att bara umgås och ha det fantastiskt med sina egna lagkamrater och med de andra spelarna från vår klubb och knyta an till tränarna, säger han.

Göteborg ligger 3-4 timmars bilresa från den danska staden Hvidovre i utkanten av Köpenhamn.
– Att turneringen äger rum i ett annat land gör Gothia Innebandy Cup lite mer exotisk än de inhemska turneringarna vi deltar i.
Hvidovre Attack FC har en tradition när de är i Göteborg.
– Att gå på en ishockeymatch, om möjligt, har blivit en tradition när vi är iväg på Gothia Innebandy Cup, säger Jens Færgemann.

Hvidovre Attack FC grundades 1996 och är den tredje största klubben i Danmark.
– Vi har ungefär 300 spelare, med ett ålderspann från sex till 76 år. Vi har tio lag i de danska ligorna. Vi har herr- och damlag i de högst rankade seniorligorna, lag i alla ungdomsligor och lag i olika seniorligor. Vi har även ett par lag för pensionärer och ett lag med spelare med psykiska funktionshinder, säger Jens Færgemann.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy