Hovslätts IK vann rysare i B17-finalen: ”Sjukt spännande”

Gothia Innebandy Cup 2024 års sista final på Partille Arena spelades mellan de svenska B17-lagen Hovslätts IK och FC Helsingborg – och den blev en riktig nagelbitare.

Hovslätts IK fick kämpa ända in i slutsekunderna för att hålla undan och knipa segern, men de lyckades i slutändan.
– Det var en riktigt bra insats av laget, säger Max Roman, som utsågs till matchens MVP.

FC Helsingborgs spelare Viggo Wallin gjorde matchens första mål men det dröjde inte länge innan Emil Karlsson kvitterade för Hovslätts IK. Då ställningen var 1-1 efter den första perioden var det upplagt för en riktig rysare – och det skulle det bli också. Hovslätts IK visade fantastiska kvalitéer och gjorde tre raka mål genom Sebastian Sjökvist, Hugo Olsson och Casper Erlén. Men den som trodde det var avgjort hade fel. FC Helsingborg gjorde två raka mål och det blev en riktig rysare. Men Hovslätts IK höll undan och vann med 4-3.
– Det känns väldigt skönt. Det var en riktigt bra insats av laget. Det var sjukt spännande. När de började spela med sex man och gjorde 4-2 och 4-3 var man nervös, säger Max Roman och drar en lättnadens suck.

Vad är det som gör er så bra som lag?
– Vi har så bra lagsammanhållning. Vi pushar varandra och kör hårt bara. Vi har vunnit alla matcher utom en som slutade oavgjort. Det har inte blivit några förluster.
Han sätter stort värde i att vinna Gothia Innebandy Cup.
– Det är väldigt stort. Det är det största jag har vunnit. Det känns gott.
Hur ska ni fira under kvällen?
– Det blir att hoppa, sjunga och allting. Det är bara att köra på! säger Max Roman med ett leende.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy