Hon firar födelsedagen i premiären av ny åldersklass

Sussi Fensholt spelar Gothia Innebandy Cup för fjärde gången – och firar sin födelsedag i Göteborg för fjärde gången. I år inleddes firandet med öppningsmatchen i den nya klassen för sjuttonåringar.

Under fredagsförmiddagen var det dags för Sveiva Innebandyklubb, flickor 17, att spela sin första match i årets turnering. Med i truppen finns Sussi Fensholt som inleder turneringen med att fira 15 år.

– Jag älskar att spela innebandy så det är perfekt att fira min födelsedag här, säger hon.

Det är fjärde gången Sussi spelar Gothia Innebandy Cup. Eftersom turneringen alltid spelas samma datum så har det blivit fyra födelsedagar i Göteborg för henne.

– Något år har vi suttit på bussen på väg ner, det är lite tråkigare. Förra året vann vi alla matcher när jag fyllde år, det var roligare, säger hon.

Hennes första match för i år blev i den nya klassen för sjuttonåringar. En jämn match, mot FBC Pitbulls Kolin från Tjeckien, som slutade 1–1.

– Vi var lite sega i början, men vi spelade bättre i andra perioden och skapade bra chanser, säger Sussi.

Sussi Fensholt, till höger, med sina lagkamrater Sara Berntzen, till vänster, och Rebecka Härnlund, i mitten.

Lagkamraten Sara Berntzen håller med om att laget inte kom igång i starten.

– Det var svårt att spela på golvet. Vi är inte vana vid parkett, så det var lite glatt, säger hon.

Till skillnad från Sussi spelar Sara sin första Gothia Innebandy Cup. Men båda är eniga om att det är det som händer runt om matcherna som är det roligaste.

– Det sociala är roligast, matcherna är en bonus, säger Sussi.

Sveiva Innebandyklubb kommer från Olso i Norge och har med sig sex lag till Göteborg. De har lag i klasserna B12, B14, G14, B15, B17, G17. Sussi tillhör främst deras lag i G14 och efter matchen med sjuttonåringarna väntade match i den yngre åldersklassen. Då fortsatte födelsedagsfirandet med vinst och ett mål.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy