”Gothia Innebandy Cup stärker gemenskapen i föreningen”

En höjdpunkt för spelarna att se fram emot och en gemenskapsbyggare för föreningen. Gothia Innebandy Cup är en årlig tradition för skånska Höllviken IBF som i princip alltid reser till Göteborg med många lag i flera olika åldersklasser.

Höllviken IBF har alltid prioriterat det sociala med sporten och länge haft som mål att deras spelare, i alla åldrar, har roligt och känner glädje när de spelar. Erik Lindkvist är vice ordförande i föreningen och en trogen återvändare till Gothia Innebandy Cup. Turneringen 2020 var hans tolfte på lika många år och känslan kvarstår; Gothia Innebandy Cup hjälper till att stärka gemenskapen i hela föreningen.   

– Vi åker alla upp i gemensamma bussar och bor på samma hotell. När ett lag inte spelar försöker vi alltid att heja på de andra lagen så att alla får bra stöd från läktaren. Så turneringen skapar en bra gemenskap bland lagen i föreningen, säger han.

Som förening har Höllviken IBF vuxit kraftigt under de senaste åren. I dag är det en av de större i Skåne och herrarnas A-lag har klättrat från division 3 till Svenska Superligan, något som Erik Lindkvist menar hör ihop med att ungdomsverksamheten har vuxit. Själv spelade han innebandy för över 20 år sedan, men mycket har hänt på den tiden.

– Då var det en helt annan sport än det är i dag och jag ser en skillnad även i Gothia Innebandy Cup. Jag upplever att det är fler jämna matcher nu för tiden och att lag från andra länder utvecklats väldigt mycket. De tjeckiska och slovakiska lagen är jätteduktiga, även de norska lagen gör väldigt bra ifrån sig, säger han.

Till turneringen 2020 kom Höllviken IBF med flera lag i olika åldersklasser, och trots att många säkert vill vinna handlar resan om så mycket mer. Inte minst om att få matchträning mot lag utanför Skåne och som en sporre till att göra sitt bästa.

– Givetvis är det kul om det går bra resultatmässigt, då kommer spelarna hem taggade och tända. Men förlorar man kommer man hem med revanschlust och tänker att man ska göra ännu bättre ifrån sig nästa år. Det är väldigt få gånger jag upplevt att spelarna kommit hem och varit besvikna till den nivå att de inte vill spela längre. Jag upplever snarare att vi får fler och fler spelare som vill vara med efterföljande år, säger Erik Lindkvist.

Förutom spelare så hänger också en hel del föräldrar med till Gothia Innebandy Cup, vilka skapar en ännu härligare stämning och som på ett sätt också ramar in Höllviken IBFs målsättning.

– En stor del av spelarnas föräldrar följer med, vilket skapar en fin gemenskap även bland oss. Man sitter på kvällarna och pratar igenom dagen och vidgar umgänget jättemycket, vilket man tar med sig hem, säger Erik Lindkvist.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy