Fysioterapeuterna hjälper de skadade spelarna

Fysioterapeuterna på cupen är alltid redo att hjälpa de skadade spelarna

Gothia Innebandy Cups höga matchtempo leder till förhöjd skaderisk. Därför står det fysioterapeuter i hallarna, redo att gripa in vid skador.

I ett stort evenemang som Gothia Innebandy Cup, där det finns fler än 400 deltagande lag, är det inte ovanligt att skador uppstår. I Kviberg arena står fysioterapeuten Viktor Borg, redo att behandla drabbade spelare. Man hittar fysioterapeuterna på Kviberg arena, Lundbystrand och Partille arena.
- Jag jobbar framför allt med att ta hand om de akuta skadorna. Det kan vara allt från fotledsstukningar, till lite mer allvarliga knäskador. Sen är mitt jobb att ta hand om det akuta, och göra en bedömning vad för beslut som är lämpligt att göra, säger Viktor.

Fysioterapeuterna måste alltid vara redo på att ta snabba beslut, och därför är det viktigt att de vet vad de håller på med.
- Jag skulle säga att vi är rätt bra förberedda. Eftersom jag är utbildad fysioterapeut har jag bra koll på vad det finns för olika idrottsskador, och vilken behandling som behövs för dem.

När det ska göras en bedömning om vad beslut som ska tas bestämmer fysioterapeuten det tillsammans med spelaren.
- Man tar ett beslut tillsammans med spelaren. Det är min bedömning, tillsammans med hur spelaren känner. Det som avgör är vad spelaren upplever för symptom, och det lägger grunden till min bedömning om spelaren ska skickas till akuten eller fysioterapeut, eller om den kan fortsätta spela, säger han.

Viktor har jobbat på idrottsturneringar tidigare, och ser alltid fram mot att återvända.
- Jag jobbade på Gothia Innebandy Cup förra året, och har jobbat med andra turneringar som liknar den här.
-  Känslan man får av dessa evenemang är väldigt god. Det är en väldigt rolig stämning, med mycket publik.
- Sen gillar jag verkligen att det är så mycket känslor hos spelarna, det är det som gör cuperna roliga, säger Viktor.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy