Funktionärerna - Gothia Innebandy Cups hjältar

Utan funktionärer hade Gothia Innebandy Cup aldrig kunnat genomföras.

En av funktionärshjältarna som arbetar under Gothia Innebandy Cup är lokalvårdaren Cai Wen Lin.

Hon har arbetat som lokalvårdare sedan år 2001, det vill säga i 21 år.
– Jag har städat i många år och har mycket erfarenhet. Jag jobbar som lokalvårdare för Göteborgs stad. Jag är främst på en förskola. Och det går bra. Jag trivs på mitt jobb, med personalen och att jobba nära barn. Jag tänker på barnen och ungdomarna och vill att de ska ha det bra, säger Cai Wen Lin.
I somras jobbade hon under Gothia Cup i fotboll.
– Jag jobbade från klockan åtta till fem i nio dagar. Det var första gången som jag jobbade på Gothia Cup. Det var roligt och jag fick tjäna lite extrapengar. Deltagarna skötte sig bra, de var snälla och skräpade inte ner, säger hon.

I januari kommer hon att vara lokalvårdare under Gothia Innebandy Cup.
– Det ska bli kul att jobba under innebandyturneringen. Det är roligt att träffa nya människor. Det är spännande att det är lag från olika länder som är med, säger hon.
Cai Wen Lin kommer att vara stationerad på Partille Gymnasium.
– Jag kommer att jobba och städa som jag brukar. Sista dagen, när alla lag åker hem, kommer jag också göra en storstädning. Då jag normalt sett jobbar som lokalvårdare på en förskola, så är det nästan samma jobb.

Hon är ursprungligen från Kina där hon tidigare jobbade på en fabrik. Hon har också jobbat på restaurang. Utanför jobbet är trebarnsmamman sportintresserad.
– Jag gillar att titta på sport. Jag är inte så bra på att utöva sport, men jag brukar kolla. Det är spännande, säger Cai Wen Lin.
Även 26-årige sonen Quang kommer att vara lokalvårdare under Gothia Innebandy Cup. De kommer att arbeta tillsammans.
– Det är självklart roligt att jobba med sin son. Och det ska bli spännande att se många innebandylag. Jag hoppas att det inte kommer snö under turneringen, för då blir det jobbigt, säger hon.

Gothia Innebandy Cup är tacksamma gentemot alla funktionärer, som gör ett stort jobb i det tysta.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy