Frederikshavn Blackhawks tog sitt namn från en legend

Frederikshavn Blackhawks har ett spännande namn och är en ambitiös klubb.

Snart anländer danskarna till Göteborg med fem lag för att spela Gothia Innebandy Cup.

Ledaren Line Juul Thomsen berättar om hur klubben fick sitt namn.
– Namnet Blackhawks kommer från en gammal legend om indianen som lyckades samla indianstammarna i väst. Indianerna hade alltid slagits mot varandra samtidigt som de slogs mot cowboys som kom och plundrade de indiska städerna. Indianen Blackhawk, som var son till en hövding i en stor indianstam, blev förälskad i en vacker indisk flicka som var dotter till en annan hövding. Det sågs inte så bra att två hövdingars barn gick ihop, men Blackhawk lyckades övertala de två hövdingarna att ansluta sig till en stam, så att de gemensamt kunde slåss mot cowboys och att de därigenom också kunde förbli ett par. Detsamma har gällt i Frederikshavn, där två innebandyklubbar slogs mot varandra, men det slutade med att vi gick samman och fick en starkare klubb, säger Line Juul Thomsen.

Frederikshavn Blackhawks kommer att delta i Gothia Innebandy Cup med sammanlagt fem flick- och pojklag i åldrarna tolv till 15 år.
– Vi är lag som aldrig ger upp, spelar fysiskt och älskar att spela offensiv innebandy. Vi är bra på att hålla fokus och alla spelare kan spela på alla positioner. Dessutom har vi en bra relation, säger hon.
Alla tjejer och killar i klubben längtar efter att få åka på turneringen. Kanske framförallt flicklaget som Line Juul Thomsen ansvarar för.
– Vi kommer till Gothia Innebandy Cup för att spela mot andra flicklag, och se hur långt vi kan gå. Vi spelar bara mot killar i Danmark.

Hon beskriver turneringen som en stor innebandyfest.
– Allt handlar om innebandy där, vi spelar mot andra tjejlag, och sedan är det bara en båttur bort. Det är en perfekt turnering för oss.
Laget har deltagit två gånger tidigare och som bäst vunnit brons i A-slutspelet.
– Spelarna älskar Gothia Innebandy Cup. De ser mest fram emot att få spela mot utländska lag och andra tjejer. Det är alltid fantastiskt att spela mot lag från andra länder, vi ser fram emot det, säger ledaren.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy