Mästarklubben Frederikshavn Blackhawks kommer tillbaka

Danska klubben Frederikshavn Blackhawks kommer tillbaka till Gothia Innebandy Cup i januari. I senaste upplagan av turneringen blev klubbens G15-lag mästare.

Det har blivit en tradition för Frederikshavn Blackhawks att spela Gothia Innebandy Cup varje år.
– Vi väljer att komma tillbaka då vi har haft riktigt bra upplevelser tidigare på Gothia Innebandy Cup, säger ledaren Stine Frederiksen.


I januari 2023 medverkade de med fyra lag. Det kommer att bli något liknande nästa år.
– Jag vet inte exakt hur många lag som kommer delta från Frederikshavn Blackhawks än. Vi brukar ha med fyra till fem pojk- och flicklag. Våra duktiga G15-tjejer vann turneringen förra gången. Det är vi väldigt stolta över, säger Stine Frederiksen.

Hon var ledare för det lag som spelade i G13-kategorin i Gothia Innebandy Cup 2023.
– Vi tog oss till kvartsfinal i A-slutspelet förra gången och hade en spännande turnering med lärorika matcher mot bra motstånd, säger hon.
Stine Frederiksen berättar varför de har valt att återvända till Gothia Innebandy Cup.
– Vi väljer att komma tillbak då vi har haft riktigt bra upplevelser tidigare på Gothia Innebandy Cup. Vi bor i Frederikshavn, och därför gillar vi att delta i turneringar i Göteborg. Eftersom vi i Danmark spelar i en pojkliga så älskar vi att komma till Gothia Innebandy Cup och träffa duktiga flicklag. Det är roligt för oss att spela mot tjejer. Vi kanske spelar lite mer fysiskt eftersom vi är vana vid att spela mot killar, säger ledaren.

Hon har bara positivt att säga om turneringen i Göteborg.
– Vårt bästa minne är den gemenskap vi upplever genom att vara på en resa tillsammans. Vi försöker skapa en god stämning i hallen, på skolan och inte minst i matsalen. Ett annat minne var också att en innebandyreporter följde oss några matcher, säger Stine Frederiksen och tillägger:
– Vi utvecklas som spelare och som lag i Gothia Innebandy Cup, då vi spelar mot skickliga motståndare som ger oss matcher där vi måste spela vårt bästa spel varje gång.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy