Från Gothia Innebandy Cup till SSL

Minna Karlsson vann Gothia Innebandy Cup 2020. Nu är hon en stjärnspelare i SSL.

2020 avgjorde Minna Karlsson G18-klassen i Gothia Innebandy Cup för sitt IBK Lund. Nu är 20-åringen en poängstark spelare för klubben i SSL.
– Jag har varit på Gothia Innebandy Cup flera år och det har alltid varit lika kul, med roliga matcher och bra tillfällen att umgås med sitt lag, säger Minna Karlsson.

Hon minns tillbaka på Gothia Innebandy Cup 2020 med glädje.
– Dagarna på Gothia var kul. Det var ett bra tillfälle att ha roligt med laget och spela mycket innebandy. Mitt bästa minne från den turneringen var när vi vann finalen på straffar, säger Minna Karlsson.
Ja, finalen mot FBC Kalmarsund i Partille Arena blev en riktig rysare. Ställningen var 3–3 efter full tid och gick till straffar, där just Minna Karlsson avgjorde med sitt andra mål i matchen. Vilt jubel utbröt sedan hos skåningarna, som fick lyfta Gothia Innebandy Cup-pokalen mot skyn.
– Det var kul att spela finalen och det är alltid roligt att avgöra viktiga matcher, så det var en skön känsla. Vi firade med att äta något gott innan vi tog tåget hem, minns Minna Karlsson.

Samma år gjorde hon debut i SSL. Även tvillingsystern Tindra Karlsson, Alice Sköld och Hilda Hammer, som gjorde det viktiga kvitteringsmålet fram till 3-3 i finalen, ingick i guldlaget. Tillsammans spelar de nu i IBK Lunds SSL-lag, där Minna Karlsson är en framstående spelare. Säsongen 2020/21 noterades hon för 27 poäng på 24 SSL-matcher och förra säsongen blev det 28 poäng på 25 SSL-matcher för den U19-landslagsmeriterade forwarden.
– Mitt mål med innebandyn just nu är att ha kul och att utvecklas så mycket jag kan för att bli en bättre innebandyspelare. Kanske har Gothia Innebandy Cup hjälpt mig att bli bättre i avgörande matcher, säger 20-åringen.

Många spelare har tagit steget från Gothia Innebandy Cup till SSL genom åren. Minna Karlsson uppmanar innebandyintresserade barn och ungdomar att delta i turneringen, som spelades för första gången 1994.
– De ska spela Gothia Innebandy Cup eftersom att det är ett bra sätt att lära känna sitt lag bättre och ha kul tillsammans, samtidigt som man får spela innebandy mot lag som man inte har mött innan, säger SSL-stjärnan.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy