Första lagen har anmält sig till GIC 2024

Anmälningen till Gothia Innebandy Cup har öppnat och redan har 66 stycken lag anmält sig.

Tunet IBK:s tjejer är redan laddade.

FBC Vinga var först av de svenska klubbarna med att anmäla sig och bland de utländska klubbarna var Tunet IBK från Norge först ut. De ser båda redan nu fram emot turneringen i januari 2024.

En av Norges största klubbar, Tunet IBK, var alltså först av de utländska lagen med att anmäla sig till Gothia Innebandy Cup.
– Det känns bra. Det var stor glädje i spelartruppen när vi berättade att vi hade anmält lag till Gothia Innebandy Cup. Det är viktigt för oss att ha något att se fram emot, inte minst för våra spelare. De vet att de har något att glädjas kring när vi avslutar säsongen, säger ledaren Morten Larsen.
Intresset för turneringen är alltid stort i Tunet IBK.
– Gothia Innebandy Cup är alltid ett av årets höjdpunkter. Det är extra kul att vara på en cup som spelas över flera dagar. Vårt mål är att ha det roligt tillsammans och bygga lag både socialt och sportsligt. Vi vill träffa nya lag och inte minst kända lag. Att kunna mäta våra krafter med många bra lag som är med i Gothia Innebandy Cup är viktigt för vår utveckling. Vi hade med lag i G14, G15 och G17 2023, så målet måste vara att förbättra resultaten vi hade då, säger Morten Larsen.

FBC Vingas B12-lag var allra först av de svenska lagen med att anmäla sig till nästa års upplaga av Gothia Innebandy Cup.
– Det var ju kul att vi var först med anmälan! Vi var med 2023 och tyckte det var en riktig höjdare. Vi är ju från Göteborg och är medvetna om att det kan bli begränsningar i antalet lokala lag, så vi ville inte riskera att hamna utanför, säger ledaren Emil Jönrup.
Han berättar om deras mål med GIC 2024:
– Det viktigaste för oss är inte resultatet utan att vi gör en bra prestation och att vi har kul och utvecklas som lag. Det är ju speciellt spännande för killarna att möta lag från andra länder. Vi gick till A-slutspel 2023 och det får nog vara målet även 2024. Det är långt kvar till Gothia Innebandy Cup 2024, men då det var så lyckat senast är vi absolut förväntansfulla redan nu, säger Emil Jönrup.

Har ni ännu inte anmält ert lag? Då kan ni med fördel göra det HÄR.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy