Förbundskaptenen föreläser om ledarskap på Gothia Innebandy Cup

Mikael Hill kommer till Gothia Innebandy Cup i januari. Alla ledare i turneringen får en chans att lyssna på herrlandslagets förbundskapten som pratar om ledarskap och ungdomsidrott. – Det är viktigt för sporten att ha den här typen av mötesplatser, säger Mikael Hill.

Förbundskapten Mikael Hill besöker Gothia Innebandy Cup för att prata om ledarskap ur hans perspektiv som huvudansvarig för Sveriges bästa innebandyspelare men även ur en ungdomsledares perspektiv.
– De gånger jag varit ute och pratat i de här frågorna tror jag många kommer dit och tror sig få höra hur det fungerar på elitnivå. Många blir förvånade, ”jaha, precis de här frågorna jobbar ju vi med”. Det är saker vi från svensk innebandy tycker är viktiga – hur man bygger och jobbar i en ledarstab, hur vi ser på ungdomsidrott och frågeställningar och tankar i stort kring ledarskapet. Sådant alla kan ta med sig hem, säger han.
Mikael Hill tog över som förbundskapten i fjol. Han har tidigare ansvarat för svenska innebandyförbundets utvecklingsprogram för spelare mellan 19–23 år och har en tjugoårig tränarkarriär bakom sig, som bland annat innefattat huvudansvaret för SSL-lagen Jönköping och Mullsjö.
– Det är jätteviktigt för mig att komma ut och vara en god ambassadör för svensk innebandy. Förhoppningsvis kan jag inspirera kvinnor och män att vilja förkovra sig i innebandy. Vi har duktiga och engagerade ledare i dag men vi behöver ännu mer, säger Mikael Hill.
Han kommer att anlända till Göteborg och Gothia Innebandy Cup nästan direkt från VM i Prag, som spelas i december, och utlovar en del inside från mästerskapet under föreläsningen.
– Jag kommer ge en bild av hur vi byggde upp det inför VM, hur det fungerat under mästerskapet och också prata om hur det gick och varför, säger Mikael Hill.
Själv har han tidigare deltagit i Gothia Innebandy Cup som förälder och ledare och han ser fram emot att komma tillbaka till Göteborg i januari.
– Det är ett fantastiskt evenemang. Det är viktigt för sporten att ha mötesplatser där vi kan inspireras och influeras av andra. Det är lätt att fastna hemma i sin egen vardag – att komma ut, möta annat motstånd, få nya influenser från andra delar av Sverige men också från utländsk innebandy, är väldigt värdefullt. Det är en jättefin möjlighet för våra svenska innebandy-ungdomar att komma till Göteborg och se en annan innebandykultur de kan lära sig av, säger Mikael Hill.

Gothia Innebandy Cup spelas 3–6 januari. Information om tid och plats för förbundskaptenens föreläsning kommer inom kort.

Foto: Per Wiklund

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy