Förbundskaptenen: "Det här är det bästa"

Nordén med en mack-hommage till Gothia Innebandy Cup.

Niklas Nordén, förbundskapten för det svenska landslaget, närvarar vid Gothia Innebandy Cup med Munka-Ljungby IBKs B14-lag där han är huvudtränare.
– Jag tycker att det här är det bästa på hela säsongen, säger han.

Förbundskaptenen för världsmästarna, Niklas Nordén, närvarar under Gothia Innebandy Cup. Men han är inte här för att träna det svenska landslaget – utan Munka-Ljungby IBKs B14-lag.
Nu står allt och väger mellan A-slutspelen och B-slutspelen som snart drar i gång – och det avgörs i gruppspelets sista match som spelas klockan tio på fredagskvällen.
– Det här är första gången som jag är på Gothia Innebandy Cup, och det är njutbart. Jag tror att vi har med oss sex lag från vår klubb, och vi har varit här i 20 år. Jag såg något typ av pris tidigare som vi fått. Så vi är glada över att vara här och jag själv kommer gladeligen tillbaka, säger han.
Det här är alltså första gången som Nordén närvarar vid Gothia Innebandy Cup – men han är redan nu säker på att det inte blir den sista.
– Det här är det bästa. Det här förstör inte för spelarna, utan de är bara här för att ha roligt, spela och träffa nya vänner. Naturligtvis är det riktigt bra att spela mot andra lag från andra nationer, så man kan träffa och lära känna nya personer. Det är verkligen lärorikt, tycker jag.

Munka-Ljungby IBK deltar i årets upplaga av Gothia Innebandy Cup med sex lag, 110 spelare och nästan 20 ledare.
– Någon sade till mig att det är som att ha en bra macka. I sådana fall vore det här mitten av mackan. Där allt det goda finns. Och det är nog så för barnen. De börjar bli lite trötta nu så jag behöver höja deras energi lite – men jag tycker att det här är det bästa på hela säsongen, säger han.

 

 

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy