FBS Slavia Plzen vann tjeckiskt derby: ”Vi kommer vinna turneringen”

FBS Slavia Plzen inledde Gothia Innebandy Cup med en seger i det tjeckiska derbyt mot FBK Olymp Florbal Achillea.

Ondrej Baly gjorde två mål och hjälpte sitt FBS Slavia Plzen att vända matchen och ge laget en kanonstart på turneringen.
– Vi kommer att vinna turneringen, säger 16-åringen.

Ondrej Baly gav FBS Slavia Plzen ledningen genom ett snabbt skott i första perioden, men sedan gjorde FBK Olymp Florbal Achillea två raka mål och gick upp i ledning. I andra perioden började FBS Slavia Plzen spela bättre. De vände underläge med 1-2 till seger med 4-2. Ondrej Baly hade stor del i segern med sina två mål. Han gjorde 4-2-målet som blev matchavgörande. Efter det lyckades deras landsmän i FBK Olymp Florbal Achillea inte resa sig. Ändå var Ondrej Baly inte nöjd med insatsen.
– Det var en tråkig match, för jag tycker att vi spelade väldigt dåligt. I nästa match kommer vi att spela mycket bättre. Vi behöver bli bättre rent fysiskt, säger 16-åringen.

Han är såklart ändå glad över att de vann premiärmatchen.
– Det var riktigt viktigt eftersom att det var vår första match i turneringen. Det kändes bra att göra två mål. Jag är framförallt nöjd med det första målet.
Ondrej Baly har bara bra saker att säga om Gothia Innebandy Cup.
– Jag tycker om turneringen. Jag var här och spelade för två år sedan också. Det är ganska nära till Tjeckien och Göteborg är en bra stad.
Talangen och hans lagkamrater har höga mål.
– Vi är här för att vinna turneringen. Vi kommer att göra det, för vi är det bästa laget i B16-kategorin, säger han målmedvetet.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy