FBC Liberec tog hem årets sista seger i Gothia Innebandy Cup

FBC Liberec besegrade FbC Hradec med 5–3 i B16-finalen.

Ett tjeckiskt derby mellan väntade FBC Liberec och FbC Hradec Králové i B16-finalen – en match som även fick avsluta turneringen på Kviberg Arena.

I B16-finalen väntade ett tjeckiskt derby mellan FBC Liberec och FbC Hradec Králové. FBC Liberec hade inför matchen vunnit alla sina sju matcher på vägen till finalen, FbC Hradec Králové hade vunnit sex av sju.
Det var FBC Liberec som började bäst. Laget gjorde både 1–0 och 2–0 innan klockan hade nått sex minuter in i den första halvleken. Men ack den som ger sig – FbC Hradec Králové svarade med två snabba mål, bägge i den nionde matchminuten. Men minuten innan halvtid kunde Filip Šťastný göra 3–2 till FBC Liberec som således kunde gå in i halvtidsvilan med en 3–2-ledning.
I den andra halvleken kunde FBC Liberec utöka ledningen till 4–2 genom Kristián Ctirad Šroll. Och det var ingen brist på målchanser därefter. Bägge lagen radade upp chanser men matchen slutade 5–3 till FBC Liberec som därmed koras till Gothia Innebandy Cups sista segrare – och det i B16-serien.
– Förvånande eftersom vi inte förväntade oss att vinna turneringen. Vi är väldigt lyckliga, vi är alltid väldigt lyckliga men det är ett speciellt ögonblick. Jag vill verkligen tacka mina lagkamrater och mina tränare, säger Daniel Vik som utsågs till matchens spelare.