FBC Lerum går för guld i Gothia Innebandy Cup: "Något av det största man kan vinna inom ungdomsinnebandyn"

Lokala laget FBC Lerums G16-lag har ambitioner om att gå långt i Gothia Innebandy Cup 2023.

FBC Lerums 16-åriga tjejer längtar efter Gothia Innebandy Cup och drömmer om att få lyfta den åtråvärda pokalen.

Tränaren Daniel Engström berättar om laget.
– Vi har tio tjejer som har spelat tillsammans i snart elva år och som genom åren har varit ett  hyfsat bra lag men det senaste året utvecklats fruktansvärt mycket tillsammans med våra ett år yngre tjejer som vi slog ihop oss med i år. Styrkan i detta lag är ett bra passningsspel, många vinnarskallar och två fantastiska målvakter. 
De är mycket positivt inställda till Gothia Innebandy Cup.
– Med tanke på att vi bor bredvid Göteborg och har många anmälda lag med i cupen så ligger denna cup oss nära hjärtat. Det är underbart att känna innebandypulsen i Göteborg och främst runt Valhalla. Vi har varit anmälda alla år vi haft åldern inne då detta är en av få cuper som man kan få matcher mot lag från andra länder samt städer med mer än 30 mils avstånd, säger Daniel Engström.

G16-laget har varit med i turneringen två gånger förut. Båda gångerna har de kvalificerat sig för A-slutspel.
– Första året, 2019, åkte vi ut på straffar i kvartsfinal och andra året, 2020, åkte vi ut i åttondelsfinal med 0-1. Så båda gångerna var vi marginaler från att ta oss vidare. 
De kan inte vänta på att få spela Gothia Innebandy Cup igen.
– Tjejerna ser verkligen fram emot detta jättemycket då det blivit inställt två år i rad. Målsättningen är att först gå till A-slutspel och att där kämpa sig till en final och förhoppningsvis stå som slutsegrare. Vi har vunnit flera mindre cuper men att vinna Gothia Innebandy Cup är något av det största man kan vinna inom ungdomsinnebandyn.
FBC Lerum ser framförallt fram emot internationellt och nationellt motstånd.
– Vi har spelat många cuper genom åren och det är alltid kul att få mäta sig med lag från andra länder och distrikt i Sverige. Tjejerna ser fram emot att få visa hur de har utvecklats under de två år som pandemin tog ifrån dem de stora cuperna, säger Daniel Engström.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy